Blog

Anti-age kozmetika za telo

20/10/2020

Anti-age kozmetika za telo sačuvaće prirodnu lepotu vaše kože.

Svi smo svesni da je starenje prirodni proces. Ma koliko se trudili ne možemo da ga sprečimo. Ipak, postoje određeni načini pomoću kojih možemo starenje da usporimo.

Ublažavanje sitnih linija oko usana ili sakrivanje podočnjaka mnogi vezuju za skupe estetske tretmane. Iako su ranijih decenija, oni, zaista, bili jedini način očuvanja mladalačkog izgleda, danas postoje suptilnija rešenja. To dokazuje sve veći broj zdravih, aktivnih starijih žena koje imaju besprekorni ten i blistavu kožu.

Tajna njihove mladosti ne krije se u agresivnim zahvatima, već u redovnoj nezi odgovarajućim preparatima.

Kada koža počinje da stari?

Odgovor na ovo pitanje izaziva brojne polemike. Većina na njegov pomen pomisli na žene koje su zašle u 5. deceniju. Stručnjaci ističu da sa prvim danom rođenja počinjemo da starimo. To znači da starenje kože ne treba striktno da vezujemo za godine. Glavni razlog tome jeste činjenica da na njen izgled utiču različiti faktori.

Anti-age kozmetika za telo

Pre svega, genetika igra važnu ulogu. Međutim, mladolik izgled zavisi i od naših životnih navika. Loša ishrana, nedovoljno sna, stres, kao i prekomerno izlaganje sunčevim zracima se svrstavaju u izazivače prevremenog starenja. Takođe, i sama nega utiče na izgled vaše kože tokom godina. Posebno se na nju negativno odražava upotreba neadekvatnih proizvoda, ali i preskakanje dnevne rutine, kao što je hidriranje i čišćenje lica.

Anti-age kozmetika za telo – kada početi sa korišćenjem?

Prvi znak da je vaša koža počela da stari jeste gubitak vlage i svežine. Oko 35. godine se smanjuje proizvodnja lipida. Što za rezultat ima pojavu prvih, sitnih bora. Anti-age kozmetika za telo postaje obavezni deo nege.

Krajem 4. decenije života koža je primetno tanja i gubi čvrstinu i elastičnost. Da bi nakon 50. godine počela da gubi i gustinu. Nije redak slučaj da se u ovom periodu pojavljuju staračke pege.

Srećom, uz pravu kozmetiku godine sa lica mogu se izbrisati. Ona mora da pruži sve potrebne sastojke, ali i da osigura vitalnost u kasnijoj dobi. Da bi bila efikasna neophodno je da je izaberete prema tipu kože, godinama starosti, stanju samog lica, ali i svakodnevnim navikama i klimatskim uslovima u kojima živite.

Koja je najbolja anti-age kozmetika za telo?

Na tržištu postoje mnogi anti-age preparati. To često stvara nedoumice pri donošeju odluke u pogledu kvaliteta i efikasnosti..

Anti-age kozmetika za telo

Zahvaljujući salonu Fotoepilacija Beograd možete da imate odmorno, sjajno, zategnuto lice, bez ikakvih korekcija.

Linija obuhvata anti-age kremu za lice i serum za lice sa botoks efektom. Formula na bazi 8% glikolne kiseline, aloe vere, umirujućih biljnih ekstrakata i topljivog kolagena podstiče prirodnu proizvodnju kolagena. Ujedno, vrši se regeneracija kože, te ona dobija punoću.

Za nedeljnu negu tu su liposomalne ampule za hidrataciju i liposomalna maska za hidrataciju, koje sadrže hijaluronsku kiselinu. Njihovom upotrebom se smanjuju čak i duboke bore.

Ukoliko želite svojoj koži da podarite pravi eliksir mladosti, lekari specijalisti našeg centra lepote Vam preporučuju da isprobate fotopodmlađivanje lica.