Prizrenska 9, Zeleni Venac, Beograd,

Blog

Bezbolno uklanjanje dlačica

16/09/2020

Bezbolno uklanjanje dlačica je jedini sigurni način se zauvek rešite ovog problema.

Iako leto polako ostaje iza nas, pitanje kako se rešiti upornih dlačica ne prestaje. Zapravo, ono je uvek aktuelno, bez obzira na godišnje doba.

Međutim, san svih dama, pa i većine muškaraca, o svilenkastoj koži i baršunastom tenu nije lako postići. Zbog toga stalno tragamo za najboljom metodom koja će ukloniti dlake sa tela.

Brijanje je jedan od najjeftinijih i najpristupačnijih načina. Nije potrebno da odlazimo kod kozmetičara, već brijač možemo upotrebiti dok se tuširamo. Nažalost, njegovi rezultati traju samo 2 dana, a rizik od posekotina i infekcija je veliki. Ovu metodu nikako ne možemo svrstati u bezbolno uklanjanje dlačica.

Iako vosak daje nešto duži osećaj glatke kože, bol koji prati ovaj tretman nije vredan toga. Posebno ako se ima u vidu da je česta i pojava alergija i iritacija.

Srećom, razvoj nauke doneo je revolucionarni pristup koji omogućava ne samo bezbolno, već i trajno uklanjanje dlačica. U pitanju je fotoepilacija.

Zašto fotoepilacija važi za bezbolno uklanjanje dlačica?

Fotoepilacija se zasniva na primeni pulsirajuće svetlosti visokog intenziteta (Intense pulsed light). S obzirom na to da IPL za uklanjanje dlačica ima raspon talasnih dužina od 400 do 1200 nm omogućeno je prilagođavanja tretmana samom klijentu. Odnosno, stanju i tipu njegove kože, debljini dlake, stepenu maljavosti…

Bezbolno uklanjanje dlačica

Uređaj za fotoepilaciju emituje kratke impulse koji ciljano deluju na dlaku, apsorbujući melanin. Pri čemu se svetlosna energija pretvara u toplotnu koja uništava folikul dlake tako da ona prestaje da raste. Sub Zero Intense sistem čitavu proceduru čini nežnom i prijatnom za kožu. Naime, ovaj najmoderniji rashladni sistem deluje poput lokalne anestezije, eliminišući bilo kakav bol. Ne čudi što je fotoepilacija pazuha jedan od najtraženijih tretmana u svetu.

Kako izgleda priprema?

Da bi fotoepilacija, zaista, predstavljala bezbedno i bezbolno uklanjanje dlačica pre primene IPL tehnologije neophodna je priprema.

Prvi korak jeste provera stanja kože. Lekari specijalisti vrše detaljni pregled kako bi se utvrdilo prisustvo iritacije ili opekotina. U slučaju da postoje rane ili područja kože koja nisu potpuno zdrava fotoepilacija se odlaže dok ona ne zarastu.

Sledeći deo pripreme jeste čišćenje kože. Ukoliko se ovaj korak preskoči mrtvi sloj može da zapuši folikule dlake i dovede do urastanja. Takođe, treba izbegaviti upotrebu vruće vode, jer ona izaziva iritacije.

Bezbolno uklanjanje dlačica

Nakon čišćenja, neophodno je koži koja se tretira pulsirajućom svetlošću obezbediti dovoljan nivo hidratacije. U tu svrhu se koristi hidratantna krema na bazi vode, bez ulja i supstanci koje mogu da stvore kontraindikacije.

Bezbolno uklanjanje dlačica u Srbiji

Zahvaljujući centru lepote Fotoepilacija Beograd bezbolno uklanjanje dlačica dostupno je i nama. Svi tretmani, uključujući i fotoepilaciju, izvode se prema najnovijim standardima. To znači da osoblje čine obučeni lekari za rad na ovim modernim uređajima.

Oslobodite se na bezbolan način zauvek dosadnih dlačica! Posetite centar lepote Fotoepilacija Beograd i uverite se sami zašto je ovo najbolja epilacija u Beogradu.

4 Comments
  1. […] Bezbolno uklanjanje dlačica se zasniva na intenzivnoj pulsnoj svetlosti (Intense Pulsed Light). U pitanju je posebna tehnologija koja emituje svetlost visokog intenziteta u veoma kratkom vremenskom periodu, tj. nekoliko milisekundi. Ona nije ujednačene talasne dužine, već obuhvata širok spektar zračenja – od 300 do 1200 nm. Na taj način omogućeno je da svetlost dopre do različitih dubina kako bi efikasno eliminisala različite tipove dlaka – počev od najsvetlijih do najtamnijih, kao i od najtanjih to najdebljih. […]

  2. […] savremena tehnologija razvila je novu tehniku za bezbolno uklanjanje dlačica. U pitanju je fotoepilacija IPL […]

  3. […] poslednjih godina razvijena je savremena tehnologija kojom se ne vrši samo bezbolno otklanjanje dlačica, već se ostvaruju trajni rezultati. Zbog toga se odgovor na pitanje kako se rešiti upornih […]

  4. […] postoji potpuno bezbolno uklanjanje dlačica. Ono radi na principu pulsirajuće svetlosti visokog intenziteta (Intense pulsed light). Svetlosni […]

Comments are closed.