Prizrenska 9, Zeleni Venac, Beograd,

Blog

Epilacija grudi za muškarce

22/05/2021

Epilacija grudi za muškarce oslobodiće vas problema maljavosti.

Ranijih decenija vladalo je mišljenje da je nega kože namenjena samo ženama. Samim tim je i pitanje kako se rešiti upornih dlačica mučilo isključivo lepši pol. Dok su muškarci sa dlakama na grudima, neurednom kosom i ožiljcima smatrani mačo idealom.

Poslednjih godina ovaj stav drastično je promenjen. Kao trend došao je “manscaping”, pa je i ideja da muškarci treba da otklone dlake sa tela počela da prodire u svest javnosti.

Imajući u vidu da prekomerna maljavost, posebno na grudima i leđima, nije nimalo privlačna na jačem polu kozmetička industrija konstantno razvija različite tretmane i preparate za uklanjanje dlaka.

Epilacija grudi za muškarce

Zašto je epilacija za muškarce najbolje rešenje otkriva vam salon za Epilaciju Beograd.

Epilacija grudi za muškarce pomaže u održavanju higijene

Dlake na grudima daju dodatni sloj koji zadržava toplotu, naročito tokom leta. Ne samo da stvaraju osećaj kao da nosite veliki kaput svakog dana, već dovode do prekomernog znojenja. Kao posledica toga javlja se iritacija na koži, osip, pa i akne. Urasle dlake su, takođe, čest pratilac u vrelim mesecama. Kako je u pitanju gnojna infekcija prisutni su bol i otok koji zahtevaju lečenje.

Pored higijenskih razloga, ne treba zaboraviti estetsku komponentu. Ne postoji ništa poput osećaja glatke, svilenkaste kože na grudima muškarca.

Nije redak slučaj da se zbog dlaka na grudima muškarci osećaju nelagodno na plaži. Pojedini, čak, izbegavaju da nose majice sa velikim otvorom kako ne bi rizikovali da se prilikom pokreta pojavi maljavi “žbun”.

Epilacija grudi za muškarce je nezamenjiva u sportu

Epilacija grudi, baš kao i epilacija leđa za muškarce, odavno je popularna kod sportista. Dokazano je da dlake smanjuju performanse, jer stvaraju trenje na koži. Posebno su tome izloženi plivači i vaterpolisti.

Da bi pojačali sposobnosti i osigurali bolje rezultate gotovi svi sportisti, bez obzira o kojem je sportu reč, otklanjaju dlake sa tela. Mada se i sve veći broj onih koji rekreativno vežbaju opredeljuju za epilaciju. Razlog za to jeste bolji izgled, tj. bolja definisanost mišića. Složićete se, glatka koža bez malja pokazaće na najbolji način vaš trud u teretani.

Epilacija grudi za muškarce je preporučljiva kod tetovaža

Ukoliko želite da na grudima uradite tetovažu imajte u vidu da kožu morate da pripremite. Odnosno, moraćete da otklonite dlake sa dela gde će se nanositi mastilo kako biste tattoo umetniku obezbedili čisto “platno” za rad. Brijanje je najlakši način da to učinite.

Epilacija grudi za muškarce

Međutim, šta ćete raditi kada proces tetovaranja bude gotov? Dlake će ponovo početi da rastu i nakon izvesnog vremena potpuno će prekriti tattoo delo. U najboljem slučaju naziraće se samo obrisi na tetovaži. Zato stručnjaci savetuju da razmislite o epilacija grudi kako bi vaše umetničko delo na koži došlo u prvi plan.

Dočekajte spremni leto, posetite salon za epilaciju Beograd, jer vas u njemu čeka akcija – epilacija dve regije donosi treću gratis!

 

2 Comments
  1. […] Uz pomoć nje uništavaju se i najupornije dlačice i postiže se efekat potpuno glatke i nežne kože. Ovaj tretman nema nikakvih kontraindikacija, pa ga tako čini pogodnim za sve, kako za žene, tako i za muškarce. […]

  2. […] Upravo iz tog razloga je trajna epilacija za muškarce savršen izbor. Naročito se preporučuje epilacija grudi za muškarce ili epilacija […]

Comments are closed.