Prizrenska 9, Zeleni Venac, Beograd,

Blog

Epilacija lica pred leto za baršunastu i negovanu kožu

02/06/2021

Epilacija lica pred leto odličan je način da vaša koža blista i u toku ovog godišnjeg doba. Epilacija predstavlja trajno uklanjanje dlačica na potpuno bezbedan i bezbolan način.

Epilacija lica pred leto pomaže vam da se zauvek rešite neželjenih dlačica sa ove regije.

Zbog čega je epilacija lica pred leto efikasno rešenje?

Kada živa u termometru pokaže više od dvadeset stepeni znamo da je na pomolu letnja sezona. To je period kada svi, i žene i muškarci, počnu da razmišljaju o načinima uklanjanja neželjenih dlačica na duži vremenski period.

Depilacija tela i lica je često veoma bolna, bilo da se radi voskom ili na neki drugi način. Ono što je takođe ogromna mana depilacije jeste ta što ne daje dugoročne rezultate.

Dlačice posle dve do tri nedelje ponovo javljaju i postupak depilacije je potrebno ponavljati. Međutim, postoji bolje rešenje – epilacija lica pred leto ili bilo kog drugog dela tela.

Epilacija lica pred leto

Ona je veoma efikasno rešenje za sve osobe koje žele trajno rešenje problema. Epilacija tela ili lica se vrši u nekoliko sesija, ali su postignuti rezultati dugotrajni. Iz tog razloga ona je uvek odličan izbor, a naročito pred letnju sezonu.

Leti je glatka, negovana i baršunasta koža lica i tela prioritet. Nošenje kratkih haljinica, šortseva, suknjica i majici bez bretela podrazumeva da se osećate prijatno u svojoj koži. Zato se pred leto možete odlučiti i za epilaciju nogu ili pazuha.

Ukoliko ne želite da se svakog trećeg dana izlažete bespotrebnom bolu usled depilacije ili da trošite vreme na uklanjanje dlačica trimerom ili brijačem, epilacija lica pravi je izbor. Osim toga, brijanje često izaziva iritacije kože i stoga se ne preporučuje za nežnu kožu lica žene. Muškarcima brijanje lica nije novost, ali sve više muškaraca odlučuje se za tretman epilacije umesto korišćenja brijača.

Prednosti koje epilacija lica pred leto nosi sa sobom

Glavna i osnovna prednost ove procedure je, kao što smo već naglasili, ta što ona predstavlja trajno uklanjanje dlačica. Prvi rezultati su vidljivi već nakon prve sesije, iako epilacija zahteva od 6 do 10 poseta salonu lepote. Bez obzira na to što iziskuje određeno vreme, ona se itekako isplati. Njena isplativost ogleda se u tome što nakon epilacije nikada više nećete morati da posežete sa voskom, trakicama za depilaciju ili u najgorem slučaju – za brijačem.

Još jedna prednost epilacije lica, ali i tela, jeste da što štedi vaš novac na duže staze. Zamislite koliko biste novca uštedeli na mesečnom nivou kada ne biste morali da kupujete proizvode za brijanje. Brijači, pene i gelovi za brijanje, depilacijski vosak, trimeri i kreme za depilaciju postaju stvar prošlosti.

Prednost epilacije lica pred leto u našem salonu lepote je i ta što je ova procedura sada pojednostavljena. Ovo znači da više ne morate čekati dve nedelje od poslednjeg izlaganja sunčevoj svetlosti do prvog laserskog tretmana u salonu. Sada je sasvim dovoljno da samo 48 sati izbegavate kontakt sa direktnom sunčevom svetlošću.

Naš salon koristi moderne i revolucionarne aparate sa posebnim opcijama, kao što je SUN&SAFE tehnologija. To znači da je epilaciju moguće vršiti i na preplanuloj koži lica ili tela.

Ne bi trebalo zaboraviti ni činjenicu da je epilacija lica potpuno bezbolan proces koji ne izaziva nikakve alergijske ili druge vrste reakcija na koži.

Kako se pripremiti za epilaciju lica u našem salonu?

Pre svakog, pa i ovog, dermatološkog procesa odnosno procedure trebalo bi povesti malo više računa o nezi kože nego što to inače radite. Nega kože je uvek dobrodošla, a naročito pred leto. Ovo, pored vaše uobičajene rutine nege, podrazumeva i nanošenje kreme za UV zaštitom. Muškarcima se takođe savetuje pojačana nega kože pre tretmana epilacije.

Epilacija lica pred leto

Pre samog tretmana ne preporučuje se uzimanje fotosenzitivnih lekova, a poželjno je i da kažete našem osoblju ukoliko uzimate određenu terapiju lekovima. Hemijske pilinge ili druge vrste pilinga za lice takođe bi trebalo izbegavati pre epilacije.

Centar lepote Epilacija Beograd uvek savetuje svojim korisnicima dolazak na tretman epilacije sa čistom kožom, bez kreme, kao i bez šminke. Time se i sam proces trajanja jedne sesije ubrzava.

Nakon epilacije u našem salonu savetuje se izbegavanje UV zračenja, a preporučljivo je i ne koristiti toplu vodu na regiji na kojoj se epilacija vršila tog dana.

Za više informacija o tome na koji način se vrši epilacija, odnosno fotoepilacija u našem salonu, uvek nas možete kontaktirati. Dočekajte leto sa glatkom i baršunastom kožom uz naš salon!

One Comment
  1. […] jedan razlog ogromne popularnosti epilacije tela ili lica leti jeste upravo taj što se jednom i zauvek rešavate upornih i dosadnih dlačica! Više nema brijača […]

Comments are closed.