Prizrenska 9, Zeleni Venac, Beograd,

Blog

Epilacija potkolenica

21/06/2021

Epilacija potkolenica postaje sve popularnija, a razlog za to je veoma jednostavan – sve žene žele glatke i nežne noge pred letovanje!

Epilacija ove zone čini da se jednom i zauvek rešite upornih i neželjenih dlačica, kao i da zaboravite na brijače i sredstva za depilaciju. Ne propustite fantastičnu ponudu koju vam je spremio salon lepote Fotoepilacija Beograd, jer epilacija po zoni nikada nije bila pristupačnija!

Kada je najbolje početi sa tretmanom epilacije potkolenica?

Ukoliko mislite da je sada već kasno da počnete sa sesijama koje podrazumeva epilacija potkolenica, varate se! Sada je idealno vreme da uzmete telefon u ruke i zakažete svoj prvi tretman!

Epilacija potkolenica

Epilacija potkolenica, kao i bilo koje druge regije na telu ili lica, moguća je u toku cele godine. Zahvaljujući savremenoj tehnologiji i uređajima koje koristi naš salon lepote, sada je moguća i epilacija potkolenica i na preplanuloj koži! Dakle, uklanjanje neželjenih dlačica je moguće i u toku leta, kada je veća verovatnoća da ćete biti izloženi direktnim sunčevim zracima. Zahvaljujući SUN&SAFE modu, preplanula koža neće biti oštećena ukoliko je podvrgnete tretmanu epilacije.

Epilacija u našem salonu predstavlja potpuno bezbolan i bezbedan način uklanjanja dlačica sa dugotrajnim rezultatima.

Da li epilacija potkolenica zahteva određenu pripremu kože?

Kao i za sve ostale kozmetičke procedure, pa tako i za epilaciju, potrebna je prethodna priprema kože.

Ranije je bilo potrebno izbegavanje sunca i UV zračenja barem četrnaest dana pred epilaciju, kao i nekoliko dana nakon epilacije. Sada je to vreme drastično smanjeno. Zahvaljujući modernizaciji uređaja koji se koriste u ove svrhe, vreme izbegavanja direktnih sunčevih zraka pred tretman, kao što je epilacija potkolenica, smanjeno je na dva dana.

Pojačano vođenje računa o higijeni tela i negovanju kože je neophodno barem nedelju dana pre ovog kozmetičkog tretmana.

Važno je da na sam tretman dođete sa čistom kožom, bez losiona ili krema. Ukoliko radite epilaciju lica važno je da na sesije dolazite bez šminke. Ukoliko se trajna epilacija vrši na pazušnoj zoni važno je da na sesiju dođete bez dezodoransa.

Koliko sesija podrazumeva epilacija potkolenica?

Broj sesija za gotovo sve regije na telu kreće se između 6 i 10 tretmana.

Broj tretmana, odnosno sesija zavisi od mnogo različitih faktora. Najvažniji faktor svakako jeste tip vaše dlake. Osobama sa jačim korenom i tamnijom dlakom potrebno je 10 tretmana. Osobama koje imaju slabiji folikul dlake, kao i svetliju boju dlačica ili razređenije dlačice na potkolenicama potrebno je šest ili sedam tretmana.

Upravo iz ovog razloga važno je da kontaktirate salon lepote i konsultujete se sa stručnjacima. Oni će pre svega izvršiti pregled, a zatim vam i objasniti kako će se sama epilacija odvijati. Od presudnog je značaja da između klijenta i osoblja postoji otvorena komunikacija. Preporučljivo je da pitate šta vas zanima, kako bi se razjasnile sve moguće nedoumice.

Epilacija podrazumeva i jednu dodatnu, preventivnu sesiju. Preporučuje se da se u prvih dvanaest meseci od poslednje sesije odradi i preventivna sesija, kako bi se osigurali potpuno dugotrajni rezultati.

Kada jednom završite sve sesije, možete biti potpuno sigurni da se dlačice neće vratiti.

Zbog čega je epilacija bolja od svih drugih načina uklanjanja dlačica?

Glavni razlog za to je dugotrajnost. Nijedna druga metoda uklanjanja dlačica ne donosi vam dugotrajne rezultate!

Savremeni uređaji za epilaciju emituju pulsirajuću svetlost visokog intenziteta u veoma kratkim vremenskim intervalima. Na taj način stvara se toplota neophodna za uništavanje korena dlake, odnosno folikula.

Za razliku od epilacije, depilacija takođe uklanja dlaku iz korena, ali ne uništava sam folikul. Iz tog razloga, dlačice se nakon određenog perioda (3 do 4 nedelje) ponovo vraćaju.

Epilacija potkolenica

Brijanje je proces uklanjanja dlačica sa površine kože. Ono je najstariji vid uklanjaja dlačica, ali nije efikasno rešenje. Već nakon dva dana, proces brijanja je potrebno ponoviti.

U našem salonu lepote Fotoepilacija Beograd čeka vas stručan tim koji će učiniti da se jednom i zauvek rešite neželjenih dlačica sa ove zone. Važno je naglasiti da uz epilaciju nogu možete dobiti gratis epilaciju prepona. Uz epilaciju ruku dobijate gratis epilaciju pazuha! Za više informacija o fantastičnim aktuelnostima koje vam nudimo, u svakom trenutku nas možete kontaktirati!