Blog

Fotoepilacija Beograd – Najbolji tretman uklanjanja dlačica

11/09/2020

Fotoepilacija Beograd predstavlja revolucionarni tretman koji je oduševio ne samo stanovnike glavnog grada, već širom Srbije.

Pitanje otklanjanja dlaka sa tela bilo je aktuelno od davnina. Razlog za to nije bio samo estetska potreba, već je običaj povezivan i sa kulturom. Tako je žensko telo u Drevnom Egiptu smatrano lepim i čistim samo ako je potpuno glatko. Da bi to postigle Egipćanke su koristile smolu za brzo skidanje dlaka. Isto mišljenje delili su i stari Grci. Naime, maljave žene su tretirane nižom rasom i bile su društveno marginalizovane. Zbog toga su Grkinje za otklanjanje dlaka imale posebnu opremu koja je podsećala na mala klešta.

Zapravo, tokom istorije tehnika otklanjanja dlaka prošla je dug put. Počev od alata koji je pravljen od stena i školjaka, preko krema na bazi arsena, pa do prvog brijača početkom 20 veka – brojne promene obeležile su istorijske periode. Moderno doba donelo najnoviju, a to je epilacija IPL tehnologijom.

Zašto je fotoepilacija najučinkovitija metoda trajnog otklanjanja dlačica otkriva vam centar lepote Fotoepilacija Beograd.

Fotoepilacija Beograd – Šta je IPL za uklanjanje dlačica?

Fotoepilacija Beograd predstavlja najinovativniju tehnologiju na svetu za borbu protiv problema neželjenih dlaka. Zasniva se na primeni IPL tehnologije, odnosno intenzivne pulsne svetlosti koja emituje širok spektar zračenja – od 300 do 1200 nm.

Fotoepilacija Beograd

Pomoću ove tehnologije vrši se selektivna fototermoliza. Svetlost aparata ciljano prodire u kožu i pretvara se u toplotu (termo), pri čemu selektivno uništava (lizira) ćelije dlake. Pa odatkle i njen naziv. Tačnije, melanin iz dlake upija intenzivnu pulsnu svetlost i vodi je do folikula dlake gde se pretvara u toplotu. Na taj način dolazi do trajnog oštećenja folikula i sprečavanja daljeg rasta dlake.

Fotoepilacija Beograd uspešno otklanja 85 odsto dlaka. Broj sesija za postizanje željenog rezultata zavisi od različitih faktora, kao što su fototip kože, karakteristike kože i dlake, površina koja se tretira, pol i starost klijenta, hormonalno stanje i faza dlake. Da bi se sačuvali efekti dugi niz godina neophodno je tretman nakon izvesnog vremena ponoviti.

Koje su prednosti fotoepilacije?

Fotoepilacija Beograd je potpuno bezbolan tretman. Izvodi se najsavremenijim mašinama opremljenim sistemom hlađenja, koji minimalizuju osećaj toplote. IPL tehnologija je minimalno invazivna, bez opasnosti od negativnih efekata. Ujedno, ona blagotvorno deluje na kožu, rešavajući probleme kao što su folikulitis i urastanje dlaka.

Tretman je izuzetno siguran. U centru lepote Fotoepilacija Beograd poštuju se strogi protokoli. Dodatnu sigurnost pruža visokokvalifikovano osoblje koje čine lekari koje direktno obučava matična kompanija.

I sami uređaji garantuju bezbednost. Zahvaljujući širokom svetlosnom rasponu moguće je prilagođavanje tretmana svakom klijentu. Možemo slobodno da kažemo da je fotoepilacija Beograd personalizovan tretman.

 

Ipak, glavna prednost koju mnogi ističu jeste povoljnost i neograničenje u primeni. Za razliku od drugih, moguća je fotoepilacija preplanule kože, jer aparat ima moć da prepozna samo melanin iz dlake. Ne oštećuje okolnu osunčanu kožu. Ekonomična cena, kao i akcije koje centar lepote Fotoepilacija Beograd stalno nudi, čine ovaj tretman pristupačnim svima.

Iako je fotoepilacija bezopasna, nije preporučljiva za trudnice i dojilje. Zatim, za osobe koje imaju kancer kože ili neku drugu kožnu bolest. Takođe, ne sme se izvoditi ni kod klijenata sa psihičkim poremećajima, problemom zgrušavanja krvi i onima koji su pod terapijom fotosenzibilnih lekova.

Posetite nas i uverite se sami da je Fotoepilacija Beograd salon za fotoepilaciju No1 u svetu!

One Comment
  1. […] fotoepilacija Beograd oslobodiće vas zauvek upornih […]

Comments are closed.