Prizrenska 9, Zeleni Venac, Beograd,

Blog

Fotoepilacija

05/02/2020

Fotoepilacija predstavlja revolucionarno otkriće u svetu dermatoloških tretmana.

Kao jedna od najučinkovitijih i najbezbolnijih procedura uklanjanja dlačica, fotoepilacija je postala vodeći medicinsko-estetski postupak.

Nekada je trajno uklanjanje dlačica bilo veoma skupo, i samim tim, nepristupačno većini ljudi. Cena tretmana je bila visoka, kao i njihov broj. Zato bi mnogi muškarci i žene, čak i kada bi se odlučili za lasersku epilaciju, brzo odustajali usled nemogućnosti da finansijski do kraja isprate sve sesije.

Srećom, tehnološki svet je neprestano na tragu novih otkrića, pa se tako, na polju dermatovenerologije, pojavio revolucionarni sistem Intense pulsed light-a (intenzivne pulsirajuće svetlosti). Na IPL-u počiva fotoepilacija, koja svima omogućava da se trajno reše neželjene maljavosti.

Šta je fotoepilacija i kome je namenjena?

Pod fotoepilacijom se podrazumeva korišćenje intenzivne, pulsirajuće svetlosti kako bi se uništile ćelije u folikulu dlake koje omogućavaju njen rast. Ovaj tretman ne uključuje korišćenje igle, čime je rizik od infekcije sveden na minimum.

Potencijalno neželjeni efekti fotoepilacije su minimalni izbog toga se ona može preporučiti većini ljudi.

Fotoepilacija

Da li će se neko opredeliti za lasersku ili fotoepilaciju, zavisi od nekoliko faktora. Boja dlake i kože, zatim gustina malja i dubina njihovog korena, kao i regija koju treba tretirati, odnosno hormonalni status, određuju za koji tip uklanjanja dlaka će se neko odlučiti.

Na dijagnostičkom pregledu, dermatološki tim ustanoviće kom dermalnom tipu pripadate, kao i debljinu, odnosno ukorenjenost dlake.

Za razliku od lasera, koji snop svetlosti usmerava na usku površinu i pojedinačnu dlaku, fotoepilacijom je obuhvaćena šira regija. Njome se mogu tretirati veće površine kože i različiti dermalni tipovi. Zato su rezultati uklanjanja dlačica ovim putem brži i efikasniji. To je naročito značajno kod regulisanja maljavosti leđa i grudi kod muškaraca, odnosno kod tretiranja intimne zone kod žena.

Rezultati pokazuju da se fotoepilacijom uklanja veći deo dlaka (čak više od 80 odsto), a da je iritiranost kože manja nego kod laserskog tretmana. Važno je pomenuti i to da su IPL sistemi učinkoviti i u slučaju da boja dlake ili pigment kože nisu pogodni za lasersko tretiranje.

Fotoepilacija – Tehnologija u službi estetike

U procesu redukovanja maljavosti, naši aparati nametnuli su se kao najefikasniji i najpovoljniji u postizanju dugotrajnog efekta i spadaju u kategoriji uređaja za fotoepilaciju poslednje generacije.

Ove revolucionarne i najsavremenije sprave vodeće su u svetu dermalne estetike.

Najnovija tehnologija na kojoj su zasnovani naši aparati, pomaže dubokom prodiranju svetlosti u potkožno tkivo. Time se tretira folikul dlake i okolna regija. Ćelije se neutrališu i dlaka posle nekog vremena prestaje da raste. Kod debljih i jačih dlaka, folikul toliko biva oslabljen, da one mogu nići, ali znatno oslabljenije i bleđe.

Fotoepilacija

Sub Zero Intense tehnologija, sistemom hlađenja, redukuje toplotu uzrokovanu snopom svetlosti. Time se minimalizuje osećaj peckanja i bola, što tretman čini lako podnošljivim i prijatnim.

Koliko je tretmana fotoepilacije potrebno?

Postavlja se pitanje: na koliko je tretmana potrebno ići kako bi se uklonile sve dlačice? Odgovor zavisi od dermalnog tipa i jačine dlake, kao i od površine regije koja se tretira. Tako je, na primer, za noge i bikini-zonu potrebno više tretmana nego za ruke, dok pazuh iziskuje najmanji broj tretmana.

Kod muškaraca se najčešće tretira predeo leđa i grudi, pa je samim tim neophodan veći broj tretmana. Ipak, za većinu ljudi, broj sesija se kreće u rasponu od četiri do osam.

Rezultati pokazuju da se fotoepilacijom uklanja najveći deo dlaka (čak 85 odsto).
Uporne i jake dlake, koje se posle nekog vremena ipak pojave, svetlije su i slabije. Zato se lako mogu uklonitina samo jednim novim tretmanom.

Kada nije preporučljivo ići na fotoepilaciju?

Iako se fotoepilacija smatra tretmanom pogodnim za većinu ljudi, u nekim indikovanim stanjima ona nije preporučljiva. Ako osoba ima alergiju na sunce ili neko dermalno oboljenje, ukoliko koristi određene lekove ili je trudna, odnosno u periodu laktacije, pre tretmana obavezno se mora konsultovati sa svojim lekarom.

U svakom slučaju, neophodno je obaviti konsultacije sa našim ekspertskim timom, koji će vas posavetovati koje mere zaštite treba preduzeti pre početka tretmana.

Fotoepilacija

Naši stručnjaci će vam dati i savete na koji način kožu treba tretirati posle fotoepilacije kako bi se izbegli potencijalni neželjeni efekti, poput iritacije i osećaja peckanja.

Zašto smo lideri u fotoepilaciji?

Tehnološka opremljenost po najvišim standardima!

Poslovanje u 17 zemalja sveta, više od milion zadovoljnih klijenata i brojne značajne nagrade, čine nas liderom na polju dermatoveneroloških i estetskih usluga.

Naši dermatovenerolozi i kozmetičari, pružiće Vam estetske usluge vrhunskog kvaliteta.

Zakažite konsultacije u nekom od naših centara i obasjajte sve svojom novom lepotom!

8 Comments
  1. […] je najmoderniji centar lepote koji će značajno poboljšati vaš izgled inovativnom metodom epilacije i sjajnim tretmanima za negu […]

  2. […] Takođe, moguće je i prilagođavanje tretmana karakteristikama svakog klijenta pojedinačno. Fotoepilacija ili epilacija IPL tehnologijom je revolucionarna metoda uklanjanja neželjenih dlačica tokom koje […]

  3. […] Fotoepilacija nogu je pravi izbor za sve žene koje žele za sva vremena da se reše neželjenih dlačica. Fotoepilacija se značajno razlikuje od epilacije laserom, a ovaj metod je mnogo pouzdaniji, dugoročniji i nežniji prema vašoj koži. […]

  4. […] Fotoepilacija je najnoviji metod epilacije, odnosno trajnog uklanjanja neželjenih dlačica. Ovaj metod trajnog uklanjanja dlačica zasniva se na najnovijoj IPL tehnologiji, odnosno Intense pulsed light. […]

  5. […] centru lepote No+Vello i u našoj zemlji se vrši fotoepilacija Nomasvello. U pitanju je španski brend koji je zasluženo poneo titulu franšize No1 u […]

  6. […] nas i uverite se sami zašto je fotoepilacija Nomasvello Franšiza No1 u […]

  7. […] Fotoepilacija Beograd predstavlja revolucionarni tretman koji je oduševio ne samo stanovnike glavnog grada, već širom Srbije. […]

  8. […] Tehnika korišćenja svetla visokog intenziteta trajno pomaže vašoj koži bilo da želite da nepovratno uklonite dlačice ili da podmladite […]

Leave a Reply