Blog

Fotoepilacija intimne regije

09/01/2021

Fotoepilacija intimne regije oslobodiće vas zauvek jednog od glavnih problema dama, ali i muškaraca.

Iako dlake u intimnoj regiji imaju svoju ulogu, njihovo otklanjanje je aktuelno od davnina. I dok su stari narodi ovo pitanje vezivali za kulturološke aspekte, danas je najčešće reč o higijeni, kao i nastojanju da naše telo izgleda savršeno u svakom trenutku, a posebno tokom leta na plaži.

Bez obzira koji je razlog, otklanjanje dlaka intimne regije kod mnogih budi strah. Takva reakcija sasvim je opravdana, jer je koža u ovom predelu veoma osetljiva, pa mnogi tretmani nisu sigurni.

Srećom, razvoj tehnike i nauke omogućio je bezbedno uklanjanje dlačica intimne regije.

Zašto je fotoepilacija intimne regije jedini sigurni metod?

Mnogi od nas nisu svesni koliko je brijanje dlačica u intimnom predelu opasno. Čak i ako zanemarimo kratkoročne efekte, upotreba žileta može da dovede do posekotina, ali i iritacija, svraba i zatezanja kože. Nije redak slučaj da se javi folikulitis. Takođe, nastala posekotina predstavlja pogodno tlo za razvoj bakterija, pa su česte i kožne infekcije, tj. celulitis.

Stara i široko rasprostranjena depilacija voskom ne samo da je bolna, već može da izazove brojne komplikacije. Opekotine, urastanje dlake, upalni procesi, pa i apscesi posledice su depilacije sa kojima su se gotovo sve žene jednom u životu suočile. Osim njih, upotreba voska za otklanjanje dlaka može da pogorša simptome psorijaze i dermatitisa, što je dodatno ograničenje za ovu metodu.

Za razliku od njih, fotoepilacija intimne regije ne donosi ikakve rizike po zdravlje. Zapravo, ona se preporučuje kod tretmana folikulitisa i uraslih dlaka. Ujedno, njenom primenom je izbegnuto pucanje kapilara i alergija, to znači da se može primenjivati i na osetljivoj koži.

Fotoepilacija intimne regije

S obzirom da je IPL tehnogologija, na kojoj se zasniva ova tehnika, disperzivnog karaktera prodiranje u kožu nije duboko, pa ne postoji opasnost od oštećenja žlezdanih struktura.

Da li je fotoepilacija intimne regije bolna?

U pitanju je bezbolna, neinvanzivna procedura. Naime, IPL za otklanjenje dlačica se prilagođava tipu i stanju kože, tako da ciljano deluje samo na folikul dlake, dok je okolna koža zaštićena.

Aparat kojim se vrši fotoepilacija intimne regije sadrži Sub Zero Intense. Ovaj specijalni sistem hlađenja minimazira osećaj toplote. Samim tim, čini čitav postupak prijatnim, bez prisustva bola, što je još jedan od razloga zašto se sve veći broj dama i pripadnika jačeg pola širom sveta, pa i kod nas odlučuje za ovaj vid otklanjanja dlačica.

Koliko je tretmana potrebno da bi se postigli željeni rezultati?

Fotoepilacija je individualna procedura, pa broj tretmana zavisi od boje i debljine dlačica, stepena maljavosti, ali i od starosti i pola klijenta.

Imajte u vidu da svetlosni snop deluje samo na dlake koje su u aktivnoj fazi rasta. Zbog toga je neohodno ponoviti tetman više puta kako bi se obuhvatile i dlake koje su u prethodnim sesijama bile u telogenoj i katagenoj fazi.

Fotoepilacija intimne regije vrši se u našem centru. Stručni tim čine lekari koji su prošli propisanu obuku i poseduju sva potrebna znanja u ovoj oblasti.

Fotoepilacija Beograd se može pohvaliti kvalifikovanim stručnjacima i lekarima na području svetlosne terapije, estetike i dermatologije. Oni pružaju svu stručnu pomoć, znanje i podršku kako bi klijentima osigurali apsolutnu neškodljivost i visoku efikasnost svih tretmana.

Naše sertifikovano osoblje je spremno da odgovori na sva vaša pitanja u vezi tretmanima koji vas zanimaju.

Fotoepilacija intimne regije

Naš tim u svakom trenutku brine za svoje klijente, organizujući česte akcije. Ovog puta donosi neverovatnu ponudu. Odnosno, ako se odlučite za fotoepilaciju 2 zone, treću dobijate gratis. Da li će, uz otklanjanje dlačica intimne regije, to biti fotoepilacija pazuha, nogu, ruku ili nekog drugog dela tela – na vama je da odlučite.