Blog

Fotoepilacija IPL tehnologijom – Dočekajte leto spremne!

20/02/2021

Fotoepilacija IPL tehnologijom predstavlja najsavremeniju metodu uklanjanja dlaka.

San svih dama, pa i sve većeg broja muškaraca, jeste mekana baršunasta koža. Međutim, na putu do ovog cilja često nas čeka niz neprijatnosti. Bol, posekotine, iritacija, urasle dlake, razne alergije – samo su neke od njih sa kojima su svi makar jednom susreli.

Problem dodatno otežava činjenica da su postignutni rezultati privremeni. Već za dva dana do tri nedelje, zavisno od tretmana, crne tačkice biće ponovo vidljive na koži. Bez obzira što se na tržištu stalno pojavljuju različiti preparati koji “čine čuda”, svesni smo da njihova moć nije tolika da nas zauvek reše maljavosti.

Srećom, razvoj tehnike i tehnologije doneo nam je odgovor na pitanje: kako se rešiti upornih dlačica. Tajna se krije u IPL tehnologiji.

Sve što treba da znate o fotoepilaciji otkriva vam centar za fotoepilaciju Beograd.

Šta je IPL tehnologija?

IPL tehnologija je, zapravo, skraćenica od intenzivne pulsne svetlosti (Intense Pulsed Light). U pitanju je svetlost visokog intenziteta koja se emituje u veoma kratkom vremenskom periodu (od 5 do 40 milisekundi), pa odatle i njen naziv.

Iako je IPL tretman fotoepilacije novijeg datuma, primena ove tehnologije je poznata više decenija. Odobrena je pre 25 godina od Uprave za hranu i lekove (FDA). Najpre je korišćena u oftalmologiji za lečenje bolesti oka. Ubrzo je proširena na druge grane medicine, da bi, zatim, našla primenu u kozmetologiji ne samo za estetske, već i terapeutske tretmane.

Naime, IPL fotopodmladjivanje je jedinstvena metoda koja opravdano nosi epitet “laserskog fejsliftinga bez skalpela“. Osim bora i staračkih fleka, njime se rešavaju i problemi proširenih pora i kapilara, kao i rozacee i hemangioma. Ovaj podatak ukazuje koliko je, zapravo, široko delovanje IPL tehnologije.

Kako se vrši fotoepilacija IPL tehnologijom?

Fotoepilacija IPL tehnologijom koristi ksenonske “blic” lampe koje emituju celi spektar (belog) zračenja, tj. svetlosni snop od 400 do 1200 nm, pri čemu on deluje samo na dlake koje su u aktivnoj fazi rasta, jer su bogate pigmentima. Melanin iz dlake apsorbuje najveći deo svetlosne energije. Zahvaljujući tome odigrava se selektivna fototermoliza u kojoj se svetlosna energija pretvara u toplotnu. Folikul se “pregreva” i trajno oštećuje, time je onemogućen dalji rast dlake.

Fotoepilacija intimne regije

S obzirom na širok opseg talasnih dužina fotoepilacija IPL tehnologijom je namenjema svakom. Njome se efikasno tretiraju, čak i sede i veoma blede dlake, kao i svi delovi tela. Zbog čega je fotoepilacija intimne regije kod žena i pazuha kod muškaraca trenutno najtraženiji tretman u svetu.

Takođe, procedura otklanjanja dlaka može se vršiti i na preplanuloj koži, jer uređaj poseduje specijalni sun&safe mod. On “prepoznaje“ samo pigment iz dlake, a ne i iz okolne kože, tako da ne postoji rizik od opekotina i drugih kontraindikacija.

Emitovana svetlost je disperzivnog karaktera, na taj način je omogućeno tretiranje veće površine, što značajno ubrzava postizanje željenih rezultata.

Koliko traju pripreme za fotoepilaciju?

Za razliku od drugih tretmana, fotoepilacija IPL tehnologijom ne zahteva duge pripreme. Sve što je potrebno da 3 nedelje pre termina vosak za skidanje dlaka zamenite brijačem. Poželjno je da u tom periodu odraditi i piling kože kako bi se otklonile mrtve ćelije.

Neophodno je da izbacite iz upotrebe kreme koje sadrže vitamin A ili retinoičnu kiselinu, kao i fotosenzibilne lekove. Dok sunčenje treba izbegavati 2 dana pre tretmana.

Fotoepilacija preplanule kože

Posetite centar za fotoepilaciju Beograd, jer vas ovde čekaju licencirani lekari za obavljanje tretmana i najsavremeniji uređaji za fotoepilaciju.