Blog

Fotoepilacija IPL tretmanom

27/11/2020

Fotoepilacija IPL tretmanom rešiće problem neželjenih dlačica zauvek.

Uporne dlačice na licu i telu zaista mogu biti frustirajuće ne samo za žene, već i za muškarce. Nažalost, brojni preparati ne daju dugoročni efekat.

Većina dama će samo dan nakon brijanja uočiti ružne crne tačkice. Iz njih će u narednim danima neverovatnom brzinom izrasti nove dlake. Ne čudi što se mnoge pripadnice lepšeg pola okreću depilaciji voskom. Iako bolna, ova metoda donosi nešto duže rezultate. Međutim, period čekanja da dlake dovoljno porastu za naredni tretman narušava lepotu tela.

Srećom, savremena tehnologija razvila je novu tehniku za bezbolno uklanjanje dlačica. U pitanju je fotoepilacija IPL tretmanom.

Šta je fotoepilacija IPL tretmanom?

Fotoepilacija predstavlja revolucionarnu metodu otklanjanja dlačica u kojoj se primenjuje IPL tehnologija.

Intense Pulsed Light, kako se tačnije naziva, predstavlja svetlost visokog intenziteta koja se emituje u veoma kratkom vremenskom periodu. Uređaji sa ovom tehnologijom rad baziraju na ksenonskim “blic” lampama. One ne emituju samo jednu talasnu dužinu, već celi spektar (belog) zračenja, koji se kreće od 300 do 1.200 nm.

Zahvaljujući širokom rasponu, fotoepilacija IPL tretmanom omogućava primenu na dlačicama različitih boja. Ujedno, ova disperzivna svetlost zahvata veće površine. Krajnji rezultati se postižu mnogo brže.

Fotoepilacija IPL tretmanom

Naime, IPL za uklanjanje dlačica ciljano prodire do folikula. Tu se emitovana energija pretvara u toplotnu, koja uništava folikul. Na taj način je sprečen ponovni rast dlake. Zbog toga se ova metoda naziva dugotrajno uklanjanje dlaka.

Ko su kandidati za fotoepilaciju IPL tretmanom?

S obzirom na mogućnost prilagođavanja samom klijentu, gotovo svako ko želi da se reši dlaka je dobar kandidat.

Fotoepilacija IPL tretmanom je podjednako efikasna kako na tankim, tako i na debelim dlakama, kao na i plavim i riđim. Uređaj poseduje specijalni sun&safe mode, koji omogućava da svetlost prepoznaje samo melanin iz dlake, a ne i iz kože. Uspešno deluje i na tamnijem tenu, kao i na osunčanoj koži. To znači da se tretman može vršiti i tokom leta.

Dobri kandidati za fotoepilaciju IPL tretmanom jesu i osobe kojima je maljavost posledica hormonalnih ili genetskih problema. Takođe, oni koji se često suočavaju sa folikulitisom i uraslim dlakama. Istraživanja su pokazala da epilacija IPL tehnologijom ima blagotvorno dejstvo i na rosaceu.

Ipak, nije poželjno da tretman rade trudnice i dojilje. Fotoepilacija nije preporučljiva ni osobama koje boluju od kancera, dijabetesa, hemofilije, epilepsije, psihičkih i kožnih bolesti.

Fotoepilacija IPL tretmanom – Priprema

Fotoepilacija IPL tretmanom kod nas se izvodi u centru Fotoepilacija. Ovaj beauty studio radi po standardima moderne evropske tehnologije.

Fotoepilacija IPL tretmanom

Koža će biti pregledana pre početka tretmana. Ukoliko postoje rane ili bilo koje druge povrede u regiji koja treba da bude tretirana, fotoepilacija se odlaže dok koža ne postane zdrava.

Lekari centra lepote Fotoepilacija daće vam detaljne informacije o samoj metodi i savete kojih bi trebalo da se pridržavate za najefikasnije otklanjanje dlačica.

Pravi je trenutak da se zauvek rešite dlačica, jer u centru lepote Fotoepilacija imate akciju – za bilo koje 2 zone, treću dobijate gratis!

2 Comments
  1. […] mnogo brže. Razlog za to leži u posebnoj tehnologiji koja je donela pravu revoluciju u kozmetici. Fotoepilacija IPL tretmanom se zasniva na pulsirajućoj svetlosti visokog intenziteta (Intense pulsed light). S obzirom da ona […]

  2. […] Srećom, savremena kozmetologija donela je pravu inovaciju na ovom polju koja pokazuje neverovatni efekat. U pitanju je fotoepilacija IPL tretmanom. […]

Comments are closed.