Blog

Fotoepilacija – istine i zablude

03/02/2021

Fotoepilacija – istine i zablude su česta tema kako na internetu, tako i u svakodnevnim razgovorima.

Verovali ili ne, ali pitanje: kako se rešiti upornih dlačica, mučilo je ljude od davnina, tako su žene u Starom Rimu za otklanjanje dlaka koristile specijalne metalne pincete i paste napravljene od zmijskog otrova i krvi slepog miša. U Egiptu su se dlake smatrale nečistim, pa su ih i muškarci skidali pomoću krema koja su sadržale ulje, ušećereni med, limunov sok i mlevene ptičije kosti.

I u modernom dobu stav o otklanjanju dlaka je ostao nepromenjen, zapravo, to više nije pitanje trenda, već higijene. U pojedinim sportovima, čak, neminovost kako bi se povećala učinkovitost sportista.

Bez obzira koji su razlozi zašto ste se odlučili da se rešite maljavosti, izbor prave metode je najvažniji korak. S obzirom da u svetu estetike postoje brojni načini, centar za fotoepilaciju vam otkriva sve što treba da znate o fotoepilaciji.

Fotoepilacija – istine i zablude po pitanju bola

Najčešća zabluda jeste da je fotoepilacija bolna procedura. Za razliku od drugih tretmana, kao što je depilacija voskom ili elektroepilatorima, ovde ne postoji šansa da ćete doživeti ikakvu nelagodu. Tajna se krije u specijalnom uređaju koji poseduje Sub Zero Intense sistem. U pitanju je rashladni deo koji tokom rada hladni tretiranu regiju. Naime, on deluje kao svojevrsni anestetik, zbog čega klijenti fotoepilaciju opisuju kao ugodni događaj.

Fotoepilacija – istine i zablude po pitanju bezbednosti

Ne samo da je potpuno bezbolno uklanjanje dlačica, već je fotoepilacija najsigurni tretman. Zasniva se na primeni pulsirajuće svetlosti visokog intenziteta (Intense pulsed light) koja ciljano deluje na melanin dlake, vršeći proces fototermolize. To znači da se svetlosna energija pretvara u toplotnu koja, pak, uništava folikul dlake tako da prestaje njen dalji rast. Na taj način elimisana je opasnost od posekotina i upalnih procesa koji mogu da dovedu do infekcija, što je česta pojava kod drugih metoda.

Epilacija lica

Fotoepilacija Beograd se izvodi najsavremenijim uređajima koji se kalibrišu prema svakom klijentu. Pre tretmana oni se prilagođavaju stanju kože, boji i debljini dlake, kao i stepenu maljavosti. Kako svetlosni zrak prodire do određene dubine ne postoji opasnost da se ošteti okolno tkivo, pa ne čudi što je fotoepilacija intimne regije kod žena i pazuha kod muškaraca trenutno najtraženija metoda za otklanjanje dlaka.

Da li može da se vrši fotoepilacija preplanule kože?

Jedna od velikih dilema jeste kada je najbolje vreme za trajno otklanjanje dlaka. Odgovor zavisi od vas, tj. kada vi odlučite da to učinite.

Fotoepilacija vas ne ograničava na godišnja doba, kao što to mnogi misle. Daje iste, maksimalne rezultate kako u hladnim mesecima. Tako u toku leta, pa i nakon boravka na moru, naime ovo je jedina metoda koja je efikasna na preplanuloj koži.

Fotoepilacija nogu

Zahvaljujući sun&safe modu na uređaju impuls ciljano deluje na melanin iz dlake, a ne i na okolnu kožu. Na taj način se smanjuje vreme pripreme, pa sada, ne morate da izbegavate izlaganje sunčevim zracima najmanje 2 nedelje pre i posle tretmana, već je dovoljno samo 48 sati.

Fotoepilacija – istine i zablude u ceni tretmana

Fotoepilacija nije skupa! Imajte u vidu koliko novca godišnje dajete na razne tretmane i preparate za otklanjanje dlačica, zatim na sredstva za negu kože kako bi se izbegli upalni procesi. Ukoliko uporedite, videćete da fotoepilacija štedi vaš budžet, dok dugotrajne rezultate i glatku kožu ne treba ni pominjati, jer je to očigledno.

Podarite svojoj koži najbolji tretman za otklanjanje dlaka, posetite centar za fotoepilaciju Beograd!