Blog

Fotoepilacija leđa za muškarce

28/01/2021

Fotoepilacija leđa za muškarce je poslednjih godina veoma tražen tretman širom sveta.

Pitanje: “kako se rešiti upornih dlačica” odavno ne postavljaju samo žene. Sve veći broj pripadnika jačeg pola traži način kako bi sa pojedinih delova tela otklonili malje. Poseban problem predstavljaju leđa, zbog površine.

I dok su dlake na grudima još uvek prihvatljiv znak muževnosti, na leđima niko ne želi da ih vidi. Osim estetske komponente, one utiču na brzinu i sposobnost sportista, pa mnogi plivači, vaterpolisti, biciklisti i atletičari u svoju negu uvrstili su i neku od metoda uklanjanja dlaka sa leđa.

Pojedini, pak, ističu da koža bez dlaka izgleda sjajnije i zdravije. Dok ljubitelji tetovaža naglašavaju da lepota “ukrasa” na njihovom telu dolazi do izražaja.

Bez obzira koji je razloz zašto želite da se osloboditi upornih dlaka sa leđa, centar za fotoepilaciju Beograd vam otkriva koja je najbolja metoda da to i učinite.

Zašto je fotoepilacija leđa za muškarce najbolje rešenje?

Brijač za skidanje dlaka na leđima? Sigurno se šalite. Ne samo da brijanje skida površinski deo, već će oštrica brzo otupeti te postoji rizik od posekotina.

Ni vosak nije preporučljiv. S obzirom da je u pitanju veliki deo tela moraćete se svakog meseca suočavati sa bolom prilikom depilacije. Što je, složićete se, neizdržljivo.

Fotoepilacija leđa muškaraca

Srećom, postoji potpuno bezbolno uklanjanje dlačica. Ono radi na principu pulsirajuće svetlosti visokog intenziteta (Intense pulsed light). Svetlosni talasi kratkih impulsa ciljano deluju na dlaku, vršeći selektivnu fototermolizu. Što znači da se prodorom u dlaku svetlosna energija pretvara u toplotnu, ona deluje na folikul dlake tako da onemogućava njen dalji rast.

Kako se IPL tretman fotoepilacije zasniva na talasima različitih dužina (od 400 do 1200 nm) tretman je individualnog karaktera. Odnosno, sasvim je prilagodljiv svakom klijentu – njegovom tipu kože, debljini i boji dlaka, stepenu maljavosti…

Kada je najbolje vreme za fotoepilaciju?

Fotoepilacija leđa za muškarce je jedini tretman koji se može vršiti tokom čitave godine, pa svi oni koji su tek sa dolaskom toplih dana shvatili da im smetaju dlake ne moraju da brinu.

Priprema za fotoepilaciju traje znatno kraće nego kod drugih metoda. Čak se ni toplih sunčevih zraka ne morate odreći na duži vremenski period, već samo na 48 sati, što je naročito poželjno ako odlučite da se rešite upornih dlačice u toku leta.

Zapravo, fotoepilacija se izvodi i na preplanuloj koži, pa ne čudi što je stručnjaci smatraju revolucionarnom metodom.

Naime, uređaj sadrži specijalni sun&safe mod. Pomoću njega omogućeno je prepoznavanje melanina iz dlake, a ne i iz osunčane kože. Na taj način nema ikakve opasnosti da će doći do oštećenja strukture kože.

Da li fotoepilacija leđa za muškarce povoljna?

Jedna od čestih dilema jeste da li je fotoepilacija leđa za muškarce skupa. Ukoliko uporedite godišnje troškove depilacije i iznos koji ćete izdvojiti za fotoepilaciju videćete da je ona znatno povoljnija, pri čemu ne treba zaboraviti činjenicu da vas ova metoda trajno oslobađa dlaka, pa dugoročno posmatrano donosi i uštedu.

Fotoepilacija leđa muškaraca

Centar za fotoepilaciju Beograd redovno organizuje akcije i popuste za svoje klijente, što tretman, zaista, čini pristupačnim svima.