Prizrenska 9, Zeleni Venac, Beograd,

Blog

Fotoepilacija nausnica

02/05/2021

Fotoepilacija nausnica je najtraženiji tretman u svetu.

Brkovi i brada na jačem od davnina odraz su muškosti. I dok njima daju privlačan izgled, na nežnom licu dama niko ne želi da ih vidi. Ne samo da narušavaju ženstvenost, već nisu ni društveno prihvatljivi. Što potvrđuju nastojanja tokom vekova da se pronađe najbolje rešenje za pitanje: “kako se rešiti upornih dlačica”.

Naime, praksa uklanjanja nije nova. Njena istorija može se pratiti od Starog Rima i Egipta. Neki od prvih žileta, napravljenih od bakra, korišćeni su u Egiptu i Indiji oko 3.000. godine pre Nove ere. Bogate Rimljanke su u 6. veka pre Nove ere koristile specijalne pincete za čupanje dlaka iznad usana, a čuvena Kleopatra dlake sa lica otklanjala je mešavinom šećera.

Pod uticajem modne industrije, razvoja kozmetologije i raznih magazina, glatka koža postala je sinonim za lepotu modernog doba.

Kako nijedna žena nije tolika srećnica da se rodi sa savršenim tenom i licem bez ijedne dlačice, salon za fotoepilaciju Beograd predstavlja vam metodu koja će vas zauvek osloboditi ovog problema.

Kada je neophodna fotoepilacija nausnica?

Lice svake žene prekriveno je tankim i svetlim dlakama. Njih je gotovo nemoguće uočiti, te nema potrebe da se uklanjanju.

Međutim, u pojedinim situacijama mogu se javiti tamnije, grublje i deblje dlačice. Obično su izražene na nausnicama, bradi i u predelu zulufa. U preko 50 slučajeva genetika igra ključnu ulogu u nastanku. Mada i policistični jajnici i drugi hormonski poremećaji se svrstavaju u česte uzročnike.

Izražena maljavost na licu može biti i posledica upotrebe određenih lekova, kao i pojedinih bolesti. Dijabetes, Kušingovog sindrom, tumori, poremećaj rada hipofize, samo su neke od njih. Svakako ne treba zanemariti ni činjenicu da konstantni stres negativno deluje kožu, dovodeći do preterene maljavosti.

Vidljive dlake na nausnicama, zaista, su uznemiravajuća pojava, koja utiča na samopouzdanje, ali i na pojavu mnogih psihičkih tegoba.

Zašto je IPL tretman fotoepilacije nausnica pravi izbor za svaku damu?

Otklanjanje dlaka sa nausnica zvuči kao jednostavan posao, ali nije sve tako lako. Ne samo da ne možete primeniti svaku metodu, kao na ostalim delovima tela, već morate biti veoma obazrive. U protivnom, posekotine, opekotine i iritacija postaće sastavni deo vašeg lica.

Fotoepilacija nausnica

Da biste izbegle komplikacije, potražite pomoć profesionalnih tretmana. Među brojnim, koji postoje u savremenoj kozmetologiji, posebno se izdvaja IPL fotoepilacija nausnica.

Zasniva se na primeni impulse svetlosti visokog intenziteta koja deluje na površinu kože, upijajući melanin iz dlake, pri čemu se vrši selektivna fototermoliza, tj. svetlosna energija se pretvara u toplotnu, koja uništava folikul dlake. Tako oštećena dlaka ne može ponovo izrasti.

Uređaji kojima se izvodi tretman poseduju Sub Zero Intense sistem za hlađenje ispod nule. Zahvaljujući njemu fotoepilacija nausnica spada u potpuno bezbolno uklanjanje dlačica ,dok mogućnost prilagođavanja stanju kože svake klijentkinje i stepenu maljavost eliminiše rizike od negativnih efekata.

Dodatnu sigurnost pruža i tim lekara salona za fotoepilacija Beograd koji su obučeni za obavljanje tretmana.

Priprema za fotoepilaciju veoma je jednostavna

Intense pulsed light deluje samo na dlake u fazi rasta, što znači da 3 nedelja pre termina morate prestati da depilirate nausnice voskom ili da dlake čupate pincepom kako bi koren ostao očuvan. Takođe, nije preporučljivo da u ovom periodu izlažete lice beauty tretmanima podmlađivanja.

Fotoepilacija nausnica

Upotreba hidratatnih krema je važna za negu kože, ali ne smeju da sadrže vitamin A ili retinoičnu kiselinu, niti je preporučljivo korišćenje fotosenzibilnih lekova.

Istaknite prirodnu lepotu svog lica, otkrijte blagotvorni efekat fotoepilacije nausnica u salonu za fotoepilaciju Beograd.