Prizrenska 9, Zeleni Venac, Beograd,

Blog

Fotoepilacija nogu u 2021. godini

02/03/2021

Fotoepilacija nogu u 2021. godini je najtraženi tretman za uklanjanje dlaka širom sveta.

Dolazak toplih dana navodi nas na razmišljanje o kratkim suknjama i haljinama, pa čak i kupaćim kostimima. I dok pretražujemo orman, pravimo spisak prolećnih trendova koje moramo imati. Međutim, priprema za dolazak omiljenog godišnjeg doba ne znači samo obnavljanje garderobe. Šta je sa bledim nogama prekrivenim sitnim dlačicima?

Nemojte da zaboravite da bez glatke kože i besprekornog tena ni najdivniji komad garderobe neće doći do izražaja. Zato, pitanje kako se rešiti upornih dlačica sa nogu treba da vam bude prvo na pameti kada se pojave topli sunčevi zraci.

S obzirom da su kozmetologija i tehnologija danas u mnogome napredovale ne čudi što su pripadnice lepšeg pola u dilemi koja je najučinkovitija metoda. Da ne biste gubile vreme tragajući centar za fotoepilaciju Beograd vam predstavlja IPL tretman fotoepilacije.

Šta je fotoepilacija nogu u 2021. godini?

Fotoepilacija IPL tehnologijom se zasniva na pulsirajućoj svetlosti visokog intenziteta (Intense Pulsed Light).

IPL za uklanjanje dlačica

Za razliku od drugih metoda, uređaj za fotoepilaciju ne emituje samo jednu talasnu dužinu, već celi spektar zračenja – od 300 do 1.200 nm, pri čemu svetlosni snop ciljano deluje na pigment u dlaci. Tom prilikom se odigrava proces fototermolize, odnosno svetlosna energija se pretvara u toplotnu, koja deluje na folikul dlake i uništava ga. Na taj način je onemogućen njen dalji rast.

Zahvaljujući širokom rasponu, fotoepilacija nogu u 2021. godini je indivudualni tretman, što znači da se on prilagođava svakom klijentu ponaosob, stanju kože, tipu, boji dlaka i stepenu maljavosti. Istovremeno, veliki spektar zračenja dovodi do bržeg postizanja krajnjih rezultata, jer uređaj zahvata veće površine.

Zašto je fotoepilacija najbolji tretman za uklanjanje dlaka sa nogu?

Fotoepilacija nogu u 2021. godini je jedina metoda koja pokazuje izuzetnu učinkovitost. Nakon poslednjeg tretmana dlačice sigurno neće više rasti. Ipak, trebate imati u vidu da je efikasnost uklanjanja veća od 90 odsto, što ne treba da vas brine, jer ostaju samo dlačice koje su toliko prozirne da se ne mogu videti golim okom.

Bezbolno uklanjanje dlačica

Takođe, fotoepilacija predstavlja potpuno bezbolno uklanjanje dlačica. Aparat sadrži Sub Zero Intense sistem. Ovaj specijalni rashladni deo deluje kao anestetik, čime je eliminisano prisustvo bola prilikom izvođenja. Kod pojedinih klijenata se javlja osećaj blagog peckanja.

Ono što mnogi navode kao prednosti fotoepilacije jeste blagotvorni efekat na kožu. Naime, IPL tehnologija ne samo da rešava pitanje dostadnih dlaka, već podstiče proizvodnju kolagena, pa koža dobija mladalački izgled i sjaj, dok osobe koje pate od uraslih dlaka, folikulitisa i hemangioma oslobađa ovih kožnih problemima.

Koliko je tretmana potrebno?

Bez obzira na vrhunski efekat, morate znati da jedna tretman nije dovoljan. Razlog za to jeste podatak da fotoepilacija nogu u 2021. godini je učinkovata samo na dlakama koje su u aktivnoj fazi. Kako one ne rastu istom brzinom tretman se mora ponoviti. Broj zavisi od tipa dlačica i stepena maljavosti, mada je najčešće za postizanja punog efekta potrebno oko 6 sesija.

Nakon prvog tretmana primetna je najveća promena, jer nestaje oko 30 odsto dlaka sa nogu. U sledećim sesijama broj dlačica koje nestaju oscilira, tj. određene su brzinom rasta.

Drage dame, dočekajte spremne lepe dane, posetite centar za fotoepilaciju Beograd. Naš stručni tim lekara specijalista i aparati koji zadovoljavaju svetske standarde garantuju vam lepe i glatke noge.

 

One Comment
  1. […] podrazumeva da se osećate prijatno u svojoj koži. Zato se pred leto možete odlučiti i za epilaciju nogu ili […]

Comments are closed.