Blog

Fotoepilacija pazuha kod muškaraca

13/08/2020

Fotoepilacija pazuha kod muškaraca predstavlja revolucionarni tretman kojim se trajno ukljanjaju dlačice sa ovog dela tela.

Nekada je uklanjanje dlaka bilo isključivo ženska stvar. Dok su kod većine muškaraca one na telu ostajale netaknute. Jedino se glatka koža mogla videti kod bodibildera, biciklista, plivača i egzotičnih plesača.

Vremenom, došlo je do velikih promena u kozmetici. U modernom dobu se sve veći broj muškaraca odlučuje da svome telu podari istu negu kao i žene. Samim tim pitanje: “kako se rešiti upornih dlačica” podjednako interesuje i jači pol.

I dok žene otklanjaju dlake sa čitavog tela, muškarci su u najvećoj meri skoncentrisani na pazuh.

Zašto je poželjno trajno ukloniti dlačice ispod pazuha?

Dlake u ovoj regiji počinju da se pojavljuju ulaskom u pubertet, tj. sa početkom rada hormona. Glavna uloga jeste sprečavanje trenja i iritacije, jer se koža pazuha u normalnom položaju dodiruje.

Ipak, mnogi stručnjaci ističu prednosti uklanjanja. Pre svega, postoje dokazi koji ukazuju na to da trajno otklanjanja dlaka ispod pazuha smanjuje znojenje. Sa njima nestaju i ružne fleke od znoja na odeći. Takođe, vlaga koju stvara znoj čini pogodno tlo za prekomerno množenje bakterija. One, pak, dovode do pojave neprijatnog mirisa. Što znači da fotoepilacija muškaraca ima i higijenski značaj.

Fotoepilacija pazuha kod muškaraca

Svakako, ne treba zanemariti ni estetsku komponentu. Možemo slobodno da kažemo da direktno utiče na samopouzdanje jačeg pola.

Zašto je fotoepilacija pazuha kod muškaraca najbolje rešenje?

Najlakša metoda jeste upotreba brijača. Međutim, on skida samo deo dlake iznad kože. Već sutradan se pojavljuju crne tačkice, a dan kasnije počinju da izbijaju dlačice i javljaju se poznati problemi.

Za razliku od brijanja, fotoepilacija pazuha kod muškaraca donosi trajne rezultate. Razlog za to leži u činjenici da se u radu koristi najnaprednija IPL tehnologija (Intense pulsed light). Ona emituje talase različite dužine koji se prilagođavaju boji kože, debljini dlake i stepenu maljavosti. Što daje svakom tretmanu individualni karakter.

Svetlosni snop iz aparata odjednom ciljano deluje na veliki broj dlaka, vršeći fototermolizu. Pri čemu se ne uništava samo dlaka, već i sloj epitela oko folikula. Na taj način sprečava se njen dalji rast.

Da li je fotoepilacija pazuha kod muškaraca bezbedna?

Predeo ispod pazuha ispunjava mreža limfnih čvorova i žlezda. S obzirom da je veoma osetljiv, jedino fotoepilacija ne dovedi do opasnih posledica.

Naime, ne postoji rizik od posekotina i razvoja bakterijskih infekcija, koje nisu retke kod brijanja. Ujedno, sprečeno je urastanje dlaka, a sama procedura je potpuno bezbolna.

Fotoepilacija pazuha kod muškaraca

Kao posebna prednost ističe se i brzina postizanja rezultata i ušteda u vremenu i novcu. Verovali ili ne, za trajno otklanjanje dlaka ne trebate više izdvojiti veliku količinu novca, jer je fotoepilacija veoma povoljna. Bez problema je može svako priuštiti.

Zahvaljujući centru lepote Fotoepilacija Beograd fotoepilacija je dostupna svima. Tako da sve procedure izvode licencirani lekari prema utvrđenim standardima i pomoću najsavremenije opreme.

Posetite nas Fotoepilacija Beograd!