Blog

Fotoepilacija ruku

17/01/2021

Fotoepilacija ruku je jedan od najtraženijih tretmana ne samo kod nas, već u čitavom svetu.

Kako se rešiti upornih dlačica, jedno od je od najčešće postavljanih pitanja. Dlake mogu biti, zaista, naporne, naročito ako su tamne i rastu na delovima tela koji su izloženi pogledima, kao što su ruke. Iako taj problem u hladnim danima uspešno prekrivaju dugi rukavi, većina žena se odlučuje za otklanjanje dlaka sa ruku tokom čitave godine. Počev od estetske prirode, pa do higijenskih – razlozi za to su brojni.

Međutim, nameće su i drugi pitanje, a to je izbor metode. Nikako nije preporučljivo da dlačice na rukama uklanjate pomoću brijača, jer će izrasti još čvršće i tamnije. I depilacija voskom ima neželjene efekte, jedan od njih je, svakako, bol koji morate da istrpite da biste imale lepe i negovane ruke.

S obzirom da svaka dama u proseku potroši 722 dana tokom svog života otklanjajući dlačice sa tela, mnoge će pomisliti da je to previše vremena za savršeni izgled. Srećom, razvijena je nova tehnika koja će vas trajno osloboditi dlaka.

Kako se izvodi fotoepilacija ruku?

Fotoepilacija ruku se zasniva na IPL tehnologiji. Ova skraćenica ukazuje da je u pitanju intenzivna pulsna svetlost (Intense Pulsed Light). U početku je korišćenja u oftalmologiji, da bi ubrzo pokazala svoj blagotvorni efekat u kozmetičkim tretmanima.

Fotoepilacija ruku

IPL za uklanjanje dlačica koristi ksenonske “blic” lampe koje emituju svetlost u kratkom vremenskom intervalu. Tom prilikom apsorbuje se melanin iz dlake i pretvara u toplotu, odnosno vrši se proces termolize, čiji je rezultat prestanak rasta dlake.

Ipak, imajte u vidu da samo dlake koje su spojene sa korenom mogu biti 100 odsto eliminisane, dok za ostale treba sačekati da se nađu u ovoj, anagenoj fazi rasta, pa se zbog toga fotoepilacija ruku izvodi u nekoliko sesija.

Da li je fotoepilacija ruku opasna po zdravlje?

Fotoepilacija ruku predstavlja potpuno bezbolno uklanjanje dlačica. Naime, aparati imaju Sub Zero Intense rashladni sistem koji deluje kao lokalna anestezija. Na taj način je izbegnut bol i drugi neprijatni efekti tokom tretmana.

Takođe, fotoepilacija je i najbezbednija metoda. IPL tehnologija je disperzivna, tj. emituje celi spektar (belog) zračenja – od 300 do 1200 nm. Zahvaljujući ovoj karakteristici tretman se prilagođava svakom klijentu, njegovoj koži, stepenu maljavosti… Pri čemu je usmeren isključivo na prepoznavanje melanina iz dlake, pa ne postoji opasnost od oštećenja okolne kože.

Fotoepilacija ruku

Zapravo, fotoepilacija se preporučuje kao tretman u rešavanju folikulitisa i uraslih dlaka, ujedno čini kožu blistavijom.

Kako se pripremiti za fotoepilaciju ruku?

Ako se odlučite za fotoepilaciju, 3 nedelje pre tretmana počnite dlačice sa ruku da otklanjate isključivo brijanjem. Nikako nemojte koristiti vosak ili neko drugo sredstvo.

Bez obzira što se ova metoda može vršiti i na preplanuloj koži, poželjno je da 2 nedelje ranije prestane sa sunčanjem, uključujući i odlazak u solarijum. Ujedno, ne treba koristiti proizvode za samopotamnjivanje kože, dok dan pre prvog i svih ostalih tretmana dlačice sa ruku morate obrijati kako bi koža bila glatka.

Posetite najpoznatiji salon u kome se vrši fotepilacija Beograd. U njemu vas čekaju eminentni stručnjaci koji će vas zauvek osloboditi dlačica sa ruku.