Blog

Fotoepilacija Srbija

23/01/2021

Fotoepilacija Srbija predstavlja najnoviju metodu trajnog otklanjanja upornih dlaka.

U pitanju je, zapravo, tretman IPL za uklanjanje dlačica koji se zasniva na revolucionarnoj tehnologiji emisije svetlosti visokog intenziteta, pa odatle i njen naziv – Intense Pulsed Light.

Izvodi se pomoću specijalnih uređaja koji koriste ksenonske „blic“ lampe. One emituju celi spektar (belog) zračenja, a vreme trajanja se kreće od 5 do 40 milisekundi.

Zapravo, fotoepilacija IPL tretmanom vrši selektivnu fototermolizu. To znači da svetlost ciljano prodire u kožu, tj. do melanina dlake. On je, pak, vodi do folikula gde se pretvara u toplotu. Upravo je ona zadužena za njegovo uništavanje tako da je onemogućen ponovni rast dlake.

Zašto je ovo najbolja metoda otklanjanja dlaka otkriva vam centar za fotoepilaciju Beograd.

Da li je fotoepilacija Srbija bolan tretman?

Verovali ili ne, fotoepilacija predstavlja potpuno bezbolno uklanjanje dlačica. Čak i kada su se pojavili prvi uređaji tretman je bio manje bolan u odnosu na depilaciju voskom. Dok danas, zahvaljujući razvoju tehnologije, spada u prijatne procedure. Tako da se na svim regijama na telu, uključujući i najnežnije, oseća samo blago peckanje koje traje delić sekunde, pa ne čudi što je fotoepilacija intimne regije trenutno najtraženija metoda rešavanja maljavosti.

Prednosti fotoepilacije

Prisustvo bola je eliminisano Sub Zero Intense sistemom koji sadrži aparat za fotoepilaciju. Ovaj sistem tokom tretmana hladi, pa je osećaj toplote minimiziran. Samim tim, sprečena je pojava svih neželjenih efekata koji su karakteristični za druge metode otklanjanja dlaka.

IPL tretman ne samo da je bezbolan, već je i najsigurniji. Razlog za to se krije u lekarima salona za fotoepilaciju Beograd koji imaju sertfikat za rad svetskog nivoa.

Da li je dovoljan samo jedan tretman?

Budimo realni, za većinu estetskih procedura, jedan tretman nikad nije dovoljan, pa tako ni krajnji rezultat ne možete postići samo jednom IPL sesijom.

Nemojte da zaboravite da se dlake razvijaju u fazama, pri čemu mogu biti trajno uništene jedino u fazi rasta. Kako se ne pojavljuju sve istovremeno, neophodno da se tretman ponovi više puta da bi se sve dlačice otklonile sa željene regije. Broj sesija zavisi od stepena maljavosti, boje dlake, debljine, ali i tipa kože.

Fotoepilacija intimne regije

Ipak, budite bez brige, jer već nakon prvog tretmana uočićete značajnu razliku u gubitku neželjenih dlačica.

Priprema za fotoepilaciju

Da bi fotoepilacija bila uspešna potrebno je da 3 nedelje pre prvog tretmana ne koristite vosak, već samo brijač. Takođe, nije preporučljiva ni upotreba krema sa vitaminom A ili retinoičnom kiselinom, kao ni fotosenzibilnih lekova, dok 48 sati pre sesije ne smete telo izlagati sunčevim zracima.

Stručnjaci savetuju da dodatnu pažnju posvetite nezi, naročito hidriranju i pilngu koji će otkloniti mrtve ćelije.

S obzirom da se tretman izvodi na zdravoj koži, lekari salona za fotoepilaciju Beograd pre početka vrše detaljni pregled kože. Ukoliko su primećene posekotine, rane, opekotine, iritacija ili bilo koji drugi problem otklanjanje se odlaže dok koža ne zaceli.

Trajna fotoepilacija Beograd

Fotoepilacija Srbija je preporučljiva svakom, i osobama koje imaju veoma osetiljivu kožu. Zatim, odlično je rešenje kod ljudi kojima je prekomerna maljavost posledica genetike ili hormonskog disbalansa, kao i onih koji se bore sa problemima uraslih dlaka.

Podarite svojoj koži glatkoću i blistavi sjaj, posetite centar za fotoepilaciju Beograd!