Blog

Fotopodmlađivanje lica

19/08/2020

Fotopodmlađivanje lica je najsavremeniji tretman za korekciju kože.

Tokom godina čitav organizam, pa i koža postepeno stari. Ovom procesu naročito je izložena koža lica, jer je ona prva na udaru svim negativnim uticajima spoljašnje sredine. Upravo su oni glavni „krivci“ za promene na koži.

Iako je starenje neminovnost, pojava bora se može usporiti. Tajna je, pre svega, u redovnoj nezi i izboru pravih preparata. Međutim, čak i kada je čišćenje lica svakodnevno, a hidratacija i regeneracija kože besprekorni, za očuvanje mladalačkog izgleda neophodna vam je pomoć profesionalnih tretmana. Među njima posebno se izdvaja fotopodmlađivanje lica.

Kada nastaju bore?

Pri pomenu bora mnogi pomisle na lice žene koje su starije od 50. godina. Zapravo, koža počinje da stari mnogo pre pojave prvih znakova. Već ulaskom u 3. deceniju dolazi do postepenog gubitka vlage i svežine. Zatim i do smanjene poizvodnje lipida. Što za posledicu ima pojavu prvih tankih linija starosti.

Krajem 4. decenije života koža gubi čvrstinu i elastičnost. Ubrzo se smanjuje i nivo kolagena. Pa koža postaje tanja i opuštena.

Fotopodmlađivanje lica nomasvello 1

Iako ključnu ulogu u procesu starenja ima genetika, i sam način života ima veliki uticaj. Premalo sna, stres, loša i neredovna ishrana, kao i alkohol i cigarete samo su neki od okidači prevremenog starenja kože.

Kod pripadnica lepšeg pola pojava bora često se vezuje za prekomerno izlaganje sunčevim zracima. Naime, UV zračenje oštećuje strukture kolagena i elastičnih vlakana. Pa koža gubi sposobnost vezivanja vlage i regeneracije.

S obzirom da promene na koži nastaju veoma rano, fotopodmlađivanje lica je kreiarano tako da se može primenjivati još pre pojave dubokih znakova starenja. Stručnjaci savetuju da sa tretmanom počnete što ranije, već od 30. godine, kako bi rezultati bili mnogo brži i bolji.

Zašto je fotopodmlađivanje lica najbolji način za očuvanje svežine?

Fotopodmlađivanje lica je efikasna, neinvazivna i potpuno bezbolna metoda. Baš kao fotoepilacija, tako se i ovaj tretman zasniva na pulsirajućoj svetlosti širokog spektra. Zahvaljujući tome, IPL tehnologija ne samo da ciljano deluje, već ima mogućnost prilagođavanja stanju kože svakog klijenta. Što je jedna od značajnih prednosti fotopodmlađivanja u odnosu na druge anti aging tretmane.

Naime, pulsno svetlo visokog intenziteta prodire u strukture derma stimulišući kolagen i elastin. Istovremeno, podstiče mikrocirkulaciju i jača otpornost kože na slobodne radikale. To znači da fotopodmlađivanje lica deluje podjednako na teksturu i na tonus kože. Pa kao rezultat koža postaje nežnija, glatka, zategnutija, a ten ujednačen. Samim tim, lice poprima svež i odmorni izgled.

Osim za otklanjenje bora, ovaj tretman se može primenjivati i kod fleka, proširenih pora, crvenila, hiperpigmentacije. Takođe, uspešno rešava kožne probleme, poput rozacea, proširenih kapilara i hemangioma.

Da li fotopodmlađivanje lica daje odmah vidljive rezultate?

Već nakon prve sesije primetni su izvesni znaci poboljšanja na licu. Ipak, pun efekat fotopodmlađivanja vidljiv je tek nakon celokupnog tretmana.

Fotopodmlađivanje lica nomasvello

Broj sesija je individualan, tj. zavisi od problema i stanja kože. Obično je potrebno 3 do 5, a izvode se na 2 nedelje.

Istaknite prirodnu lepotu svog lica pomoću blagotvornog efekta fotopodmlađivanja u centru lepote Fotoepilacija Beograd. Naš stručni tim licenciranih lekara odrediće najbolji tretman za vašu kožu kako biste otklonili sve nedostatke. Dok najsavremenija oprema i rad po svetskim standardima garantuju kvalitet naših usluga.

One Comment
  1. […] primenu i u kozmetologiji, u estetske i terapeutske svrhe. Pre svega, za trajno otklanjanje dlaka, fotopodmlađivanje lica, kao i za ublažavanje dermatoloških bolesti. Danas opravdano važi za najbolji tretman protiv […]

Comments are closed.