Prizrenska 9, Zeleni Venac, Beograd,

Blog

IPL epilacija – Najčešća pitanja koja vas mogu zanimati!

10/08/2021

IPL epilacija je potpuno bezbedan i bezbolan način uklanjanja upornih dlačica sa bilo koje regije tela ili sa lica. Ukoliko vas zanima šta ona predstavlja, kako se vrši i koja su najćešće postavljanja pitanja kada je u pitanju IPL epilacija, to možete pročitati u daljim redovima.

Da li je potrebna određena priprema kada je IPL epilacija u pitanju?

Ukratko, odgovor je – da. Svakako je potrebna odgovarajuća priprema pre tretmana IPL epilacije.

Kao i svaki drugi kozmetički tretman, i IPL epilacija podrazumeva da svoju kožu posebno negujete u periodu pre samog tretmana. Veoma je važno da redovno održavate higijenu regije sa koje planirate da uklanjate neželjene dlačice. S obzirom na to da će za bilo koju regiju tela ili lica biti potrebno nekoliko sesija epilacije, poseban akcenat stavljen je na hidriranje kože.

Pre samog tretmana, 48 sati ranije, preporučuje se izbegavanje direktnih sunčevih zraka. Nakon odrađene sesije, takođe se savetuje izbegavanje izlaganja tretirane regije suncu barem u prva dva dana.

Epilacija laserom

Na sam tretman dolazi se bez šminke, bez losiona i kremica, sa potpuno čistom i suvom kožom. Naravno, sve ovo biće vam saopšteno i prilikom konsultacija u salonu lepote Fotoepilacija Beograd.

Da li je potrebno pustiti da dlačice porastu kako bi se odradila IPL epilacija?

Ne. Za razliku od depilacije, ne morate pustiti da neželjene dlačice porastu do određene dužine. Ovo je dodatna pogodnost koju vam pruža trajna epilacija.

Nikako ne bi trebalo depilirati voskom regije koje su planirane za epilaciju laserom. Brijanje pre tretmana je dozvoljeno. Cilj tretmana je da dopre direktno do korena dlake.

Koje regije na telu se mogu tretirati IPL epilacijom u cilju uklanjanja dlačica?

Sve regije na ljudskom telu na kojima se pojavljuju dlačice pogodne su za IPL epilaciju.

Kod pripadnica ženskog pola, izbor uglavnom pada na regiju ili zonu nogu, potkolenica ili butina. U letnjem periodu žene se veoma često odlučuju za tretman  epilacije nogu, jer upravo ona daje najdugotrajnije rezulate. Kada jednom završite sve sesije, više nikada nećete morati da posežete za brijačem ili voskom za depilaciju! Taj period biće apsolutno iza vas!

Epilacija laserom

Kod muškaraca, najpopularnije regije za  uklanjanje dlačica su grudi, stomak i leđa.

Osim ovih regija, IPL epilacija može se vršiti i na licu, na intimnoj regiji, pazušnoj zoni, rukama i drugim regijama.

Od čega zavisi broj sesija koje će mi biti potrebne?

Broj sesija, odnosno tretmana epilacije zavisi od mnogo različitih faktora. Prvi i najosnovniji razlog zbog kojeg je nekome potrebno više, a nekome manje tretmana, jeste tip i boja dlake.

Ipak, može se reći da je većini ljudi potrebno od 6 do 10 tretmana. Češći je slučaj da je muškarcima potrebno više tretmana, zbog gušćih i tamnijih dlačica.

U salonu lepote Fotoepilacija Beograd, zaposleni vam u svakom trenutku stoje na raspolaganju za sva pitanja koje možete imati u vezi sa epilacijom i načinom na koji se ona vrši.

Ko sve prisustvuje tretmanima trajne epilacije?

Naše medicinski obučeno osoblje veoma je osetljivo na vašu privatnost. Radi vaše privatnosti obezbeđujemo ogrtač za nošenje tokom tretmana. Izloženo je samo područje koje se tretira.

Dakle, razloga za sramežljivost nema. Vaša privatnost je obezbeđena i zagarantovana u svakom trenutku.

Da li je IPL epilacija skupa procedura?

IPL epilacija na prvi pogled može delovati kao skupa procedura. Međutim, to nije slučaj. Kada se uzme u obzir njena efektivnost na duže staze, ona je itekako isplativa. Uništava se koren dlake, a samim tim se i sprečava njeno ponovono pojavljivanje.

Kupovina brijača i sredstava za depilaciju (vosak, trake, kreme, pene) na mesečnom nivou će oštetiti vaš budžet u većoj meri od trajne epilacije. Upravo to je jedna od osnovnih prednosti epilacije kao metode uklanjanja neželjenih dlačica.

Ukoliko nismo odgovorili na pitanje koje vas zanima, u svakom trenutku možete nas kontaktirati i dodatno se raspitati o IPL epilaciji u našem salonu.