Prizrenska 9, Zeleni Venac, Beograd,

Blog

IPL fotoepilacija

20/12/2020

IPL fotoepilacija oslobodiće vas zauvek upornih dlaka na telu.

Drage dame, za savršeno glatku kožu nije dovoljan Photoshop! Već je neophodna pravilna nega. Pored raznih krema, maski i pilinga ona obuhvata i redovno otklanjanje dlačica. Zapravo, u modernom dobu skidanje dlaka se ne smatra trendom, već higijenom koja ulazi u svakodnevnu ritinu.

S obzirom da su noge najizloženije pogledima, one trpe i najveći pritisak za lepotu. Čak i kada nije letnja sezona devojke se trude da pokažu besprekorni ten na njima, a to nikako nećete moći ukoliko su na koži prisutni i najmanji tragovi dlačica.

Srećom, savremena kozmetologija donela je pravu inovaciju na ovom polju koja pokazuje neverovatni efekat. U pitanju je fotoepilacija IPL tretmanom.

Šta je IPL fotoepilacija?

IPL fotoepilacija predstavlja bezbolno uklanjanje dlačica. Zasniva se specijalnoj tehnologiji koja radi na intenzivnoj pulsnoj svetlosti (Intense Pulsed Light). Iako je u pitanju moderni tretman, IPL se više decenija koristi u medicini. Još je davne 1995. godine zvanično odobrena za upotrebu od strane Uprave za hranu i lekove (FDA).

Fotoepilacija

Uređaj emituje svetlost visokog intenziteta u veoma kratkom vremenskom periodu, pri čemu ona nije jednakog intenziteta, već se kreće od 300 do 1200 nm. Upravo ovaj široki spektar omogućava primenu na dlačicama različitih boja, debljina, stepena maljavosti… Pa možemo slobodno da kažemo da je IPL fotoepilacija jedinstveni tretman koji se prilagođava svakom klijentu.

IPL radi na principu fototermolize. Odnosno, svetlosni zrak ciljano deluje na dlaku, tako da se emitovana energija pretvara u toplotnu, koja uništava folikul, onemogućavajući dalji rast.

Koje su prednosti fotoepilacije IPL tehnologijom?

Ne samo da je bezbolna i dugotrajna, već je IPL fotoepilacija i bezbedna. Oko 47 odsto žena otklanja dlačice voskom, šećernom pastom, depil kremom ili brijačem, a da nisu ni svesne negativnih posledica, jedna od najčešćih jeste folikulitis. Upala korena dlake je ozbiljna i bolna infekcija izazvana bakterijama i gljivicama.

Naime, čupanje dlaka voskom otvara pore kroz koje mogu da prodru bakterije i gljivice. I posekotine izazvane brijačem stvaraju pogodno tlo za njihovo formiranje. Razvoj pojačavaju znoj i uska odeća. Osim bola, upalu prati svrab, pa i iritacija kože.

Ove probleme možete izbeći IPL tehnologijom. Svetlosni talas deluje samo na koren dlake i to do dubine koje ne izaziva oštećenje tkiva i žlezda. Zbog čega je fotoepilacija pazuha i intimne regije postao najtraženiji tretman na svetu.

Da li postoje ograničenja u tretmanu?

Kako fotoepilacija ne izaziva ikakve kontraindikacije, može se vršiti na bilo kom tipu kože, uključujući i veoma osetljivu.

Kako se rešiti upornih dlačica

Ipak, tretman nije preporučljiv za osobe koje pate od epilepsije, dijabetesa, hemofilije, poremećaja zgrušavanja krvi, kožnih bolesti, raka kože. Zatim, onim koji imaju psihičkih tegoba ili slab imuni sistem. Stručnjaci savetuju da trudnice i dojilje odložene otklanjanje dlaka ovim putem, bez obzira što istraživanja nisu pokazala neželjene efekte.

Fotoepilacija Beograd svojim klijentima pruža dodatnu sigurnost u vidu detaljne provere stanja kože i konsultacija lekara pre i nakon tretmana. Posetite centar lepote i uverite se sami zašto su baš njega izabrali brojni klijenti!

 

 

 

One Comment
  1. […] profesionalnih tretmana. Među brojnim, koji postoje u savremenoj kozmetologiji, posebno se izdvaja IPL fotoepilacija […]

Comments are closed.