Blog

IPL fotopodmlađivanje – Očuvajte mladalački izgled kože

10/02/2021

IPL fotopodmlađivanje lica predstavlja najnoviji i najefikasniji tretman za očuvanje mladalačkog izgleda.

Iako se pojam lepote kroz istoriju menjao jedno je ostalo isto – želja da se ostane večno mlad. Nažalost, brz način života, stres, neadekvatna ishrana, izlaganje hladnom vazduhu zimi, kao i prekomerno sunčanje u toku leta negativno se odražavaju na kožu, pa dolazi do njenog prevremenog starenja.

S obzirom da je u savremenom dobu mlad izgled postao imperativ ne čudi što su pripadanice lepšeg pola spremne na sve kako bi to i postigle. Srećom, ublažavanje bora i sakrivanje podočnjaka više se ne vezuje za skupe estetske intervencije, jer je otkrivena nova metoda.

Zašto je IPL fotopodmlađivanje revolucionarni metod nege kože otkriva vam centar za fotoepilaciju Beograd.

Šta je IPL fotopodmlađivanje?

Baš kao IPL fotoepilacija, tako se i fotopodmlađivanje zasniva na primeni intenzivne pulsirajuće svetlosti širokog spektra, pri čemu je uređaj koji emituje svetlosni snop precizno kalibrisan prema potrebama klijenata. Odnosno, ciljano deluje na specifične probleme kože i pruža sveobuhvatno podmlađivanje celog lica.

IPL fotopodmlađivanje

IPL tehnologija je stvorena tako da pri dodiru sa kožom upija melanin, stvarajući toplotu. Ova toplota oponaša površinsku povredu, ali za razliku od opekotina, neće prouzrokovati trajnu štetu, već će podstaći prirodne procese zaceljivanja kože pomoću kojih se vrši otklanjanje spoljašnjeg sloja, pa za rezultat dobijate glatku, sjajnu kožu.

Ujedno, proces stimuliše proizvodnju kolagena i elastina, a „razbija“ tamni pigment unutar staračkih pega i fleka. Na taj način postiže se mladalački izgled i ujednačen ten. Što znači da IPL fotopodmlađivanje ne daje samo spoljašnji efekat, već sprečava i starenja kože, pa opravdano nosi epitet „laserski fejslifting bez skalpela“.

Koje su prednosti IPL fotopodmlađivanja?

Fotopodmlađivanje je, pre svega, bezbedna procedura, zbog čega je odobrena od Uprave za hranu i lekove (FDA).

Naime, primenom IPL tretmana ne postoji rizik od nastanka ožiljaka, infekcija ili bilo kojih drugih komplikacija. Za razliku od ostalih anti-age metoda, fotopodmlađivanje je potpuno neivanzivano, pa je period oporavka kože kraći, jer nema otoka i crvenila. Zapravo, odmah možete nastaviti sa svojim svakodnevnim aktivnostima.

Velika prednost se ogleda u širokom polju delovanja. Osim otklanjanja bora i fleka, IPL fotopodmlađivanje rešava problem proširenih pora, hiperpigmentacije, proširenih kapilara. Takođe, pruža odlične rezultate kod rozacee i hemangioma.

S obzirom da IPL ciljano deluje na slojeve kože, fotopodmlađivanje se može bezbedno izvoditi sa drugim tretmanima, kao što su mikrodermabrazija i hemijski piling.

Brzina postizanja rezultata je još jedna prednost. Prva poboljšanja se mogu videti nakon jedne sesije. Ipak, za krajnji efekat potrebna je serija tretmana.

Kome je namenjen tretman fotopodmlađivanja?

Zbog blagotvornog dejstva može se tretirati i najosetljivija koža, mada nije preporučljiv za osobe koje pate od epilepsije, herpesa, psorijaze, dijabetesa, hemofilije, kao i onih koje imaju ugrađen Pejsmejker. IPL proceduru fotopodmlađivanja ne treba da rade ni žene za vreme trudnoće i dojenja.

IPL fotopodmlađivanje

Zahvaljujući centru za fotoepilaciju Beograd, metoda IPL fotopodmlađivanja kože dostupna je i kod nas. Vrhunski tim lekara i najsavremenija oprema koja odgovara svetskim standardima garancija su kvaliteta usluga, u šta su se uverili brojni zadovoljni klijenti.

One Comment
  1. […] IPL fotopodmladjivanje je jedinstvena metoda koja opravdano nosi epitet “laserskog fejsliftinga bez skalpela“. Osim […]

Comments are closed.