Prizrenska 9, Zeleni Venac, Beograd,

Blog

IPL tretman fotoepilacije

29/12/2020

IPL tretman fotoepilacije doneo je revoluciju u otklanjanju dlaka.

Verovali ili ne, pitanje kako se rešiti upornih dlačica pripadnice lepšeg pola postavljale su od davnina. Objašnjenje za to leži u tradiciji i kulturi. Tako su maljave žene u Drevnoj Grčkoj smatrane nižom rasom, dok je u Egiptu vladalo uverenje da je jedino koža bez dlaka čista.

Danas se samo u pojedinim krajevima otklanjanje dlaka vezuje za običaje. U modernom dobu ono predstavlja deo lične higijene, pa uz svakodnevno čišćenje lica i nanošenje odgovarajuće kreme, žene redovno vode brigu oko nogu, pazuha, ruku i ostalih delova tela kako bi kožu učinile mekanom i glatkom.

Međutim, brojne metode za skidanje dlaka praćene su bolom, uraslim dlakama, alergijama… Srećom, razvoj savremene tehnologije oslobodio vas je svih ovih problema. Ako se pitate kako je to moguće tajna se krije u fotoepilaciji.

Kako deluje IPL tretman fotoepilacije?

IPL fotoepilacija se izvodi pomoću specijalnog uređaja koji emituje svetlost visokog intenziteta u veoma kratkom intervalu. Odnosno, trajanje impulsa je svega nekoliko milisekundi.

Svetlosno zračenje upija isključivo melanin iz dlake, pri čemu se stvara toplota koja se prenosi do folikula. Upravo ona uništava koren dlake, tako da prestaje ponovni rast.

Iako su impulsi vrlo kratki, širokog su spektra. Kreću se od 300 do 1200 nm. Zahvaljujući tome dovoljan je jedan impuls da razori na stotine folikula, pa se krajnji efekti mnogo brže postižu. Ujedno, IPL tretman fotoepilacije se prilagođava svakom klijentu posebno, tj. tipu kože, boji i debljini dlake, stepenu maljavosti…

Zašto je fotoepilacija IPL tretmanom najbolji izbor za svakog?

IPL tretman fotoepilacije, pre svega, je bezbolno uklanjanje dlačica. Uređaj sadrži specijalni Sub Zero Intense dodatak. U pitanju je sistem hlađenja koji minimizira osećaj toplote.

Takođe, ovaj tretman spada u najbezbednije. Svetlosni zrak ne utiče na vodu u tkivu, niti oštećuje žlezdane strukture, pa ne postoji rizik od bilo kakvog štetnog dejstva, uključujući pojavu infekcija, otoka, alergija, iritacija i posekotina.

IPL za uklanjanje dlačica

Zapravo, svetlost visokog intenziteta ima blagotvorni efekat na kožu, ne samo da sa nje otklanja uporne dlačice, već je čini glatkom i sjajnom. Efikasan je i u rešavanju uraslih dlaka, koje su najčešće posledica brijanja i depiliranja, dok se u poslednje vreme sve više koristi i na koži koja je zahvaćena rozaceom. Naime, prilikom fotoepilacije lica IPL talasi deluju i na krvne sudove zahvaćenog dela, sprečavajući njihovo dalje širenje i pojavu crvenila. Pozitivan efekat potvrdila je i najnovija studija. Nakon dv2a tretmana kod klijenata crvenilo se smanjilo za 40 do 60 odsto.

Zašto se sve veći broj muškaraca odlučuje za IPL tretman fotoepilacije?

Fotoepilacija muškaraca, popularno nazvana “manscaping” je najveći rastući trend u kozmetičkoj industriji.

Bezbolna fotoepilacija Beograd

S obzirom da nije bolna i da su neželjeni efekti isključeni, sve više pripadnika jačeg pola se odlučuje da trajno otkloni dlake sa grudi i leđa. Mada nije redak slučaj da se jave kandidati za fotoepilaciju stopala, ruku i drugih delova tela.

Estetika je glavni razlog tome, jer se muškarcima dopada efekat glatke kože. Dok oni koji se profesionalno bave plivanjem i bodibildingom to čine kako bi poboljšali svoje performanse.

Neka vaša koža zablista u punom sjaju! Rešite se upornih dlačica brzo, efikasno i uz maksimalnu sigurnost u centru za fotoepilaciju Beograd.

 

4 Comments
  1. […] se IPL tretman fotoepilacije zasniva na talasima različitih dužina (od 400 do 1200 nm) tretman je individualnog karaktera. […]

  2. […] je IPL tretman fotoepilacije novijeg datuma, primena ove tehnologije je poznata više decenija. Odobrena je pre 25 godina od […]

  3. […] S obzirom da su kozmetologija i tehnologija danas u mnogome napredovale ne čudi što su pripadnice lepšeg pola u dilemi koja je najučinkovitija metoda. Da ne biste gubile vreme tragajući centar za fotoepilaciju Beograd vam predstavlja IPL tretman fotoepilacije. […]

  4. […] je IPL tretman fotoepilacije nausnica pravi izbor za svaku […]

Comments are closed.