Prizrenska 9, Zeleni Venac, Beograd,

Blog

IPL za uklanjanje dlačica – Najtraženiji tretman na svetu!

02/09/2020

IPL za uklanjanje dlačica je najtraženiji tretman u svetu.

Sigurni smo da je san svih dama, pa i pripadnika jačeg pola, meka i baršunasta koža u svakom trenutku. Zamislite samo da nikada više ne morate da zakazujete depilaciju u kozmetičkom salonu ili, pak, da ne morate da osetite bol koji prati ovu metodu otklanjanja dlačica. Zamislite da se nikada više ne susretnete sa uraslom dlakom? Zaista zvuči savršeno. Ne čudi što se mnogi pitaju da li je to i moguće.

Iako nas mediji “bombarduju” brojnim reklama za brijače i depil-kreme koji čine čuda, realnost je sasvim drugačija. Već za dva dana pojaviće se iritirajuće crne tačkice koje će ubrzo srušiti san o glatkoj koži.

Srećom, moderna tehnologija je pronašla rešenje za trajno uklanjanje dlačica. U pitanju je fotoepilacija koja se zasniva na IPL tehnologiji.

Zašto je IPL za uklanjanje dlačica najbolji izbor za svakog otkriva vam u ovom blogu centar lepote Fotoepilacija Beograd.

Šta je IPL tehnologija?

IPL tehnologija predstavlja tehniku koja se zasniva na intenzivnoj pulsnoj svetlosti (Intense Pulsed Light). Tačnije, ona emituje svetlost visokog intenziteta u veoma kratkom vremenskom periodu (puls). Odatle i njen naziv. Odobrena je od Uprave za hranu i lekove (FDA) još 1995. godine. Prvobitno je korišćena u oftalmologiji za lečenje bolesti oka. Da bi ubrzo proširili svoje delovanje i na druge grane medicine. Takođe, našla je primenu i u kozmetologiji, u estetske i terapeutske svrhe. Pre svega, za trajno otklanjanje dlaka, fotopodmlađivanje lica, kao i za ublažavanje dermatoloških bolesti. Danas opravdano važi za najbolji tretman protiv akni.

IPL za uklanjanje dlačica

IPL aparati koriste ksenonske “blic” lampe. To znači da ne emituju samo jednu talasnu dužinu, već celi spektar (belog) zračenja koji se kreće od 300 do 1200 nm. S obzirom na to da je svetlost disperzivnog karaktera procedura otklanjanja dlačica je manje bolna. Ujedno, omogućeno je tretiranje veće površine. Na taj način se tretman ubrzava. Samim tim, IPL za uklanjanje dlačica garantuje brže krajnje rezultate.

Kako funkcioniše IPL za uklanjanje dlačica?

Svetlost širokog spektra deluje na površinu kože, prodirući do folikula dlake. Kako je on mesto gde je najveća koncentracija melanina, deo emitovane energije se pretvara u toplotnu. Time dolazi do trajnog oštećenja folikula i onemogućavanja daljeg rasta dlake.

IPL tehnologija deluje samo na aktivne dlake. Dok se neaktivni folikuli ne mogu tretirati. Neophodno je da se tretman ponovi nekoliko puta kako bi se postigao željeni efekat.

Koje su prednosti IPL za uklanjanje dlačica?

Epilacija IPL tehnologijom ima brojne benifite u odnosu na druge metode za otklanjanje dlaka.

Tretman je personalizovan, jer širok spektar zračenja omogućava prilagođavanje svakom klijentu. Odnosno, pre početka uređaj se podešava na osnovu stanja kože, boje, kao i debljine i količine dlaka.

Fotoepilacija je potpuno bezbedna i bezbolna metoda, jer uređaj ima rashladni sistem, koji minimalizuje osećaj toplote.

IPL za uklanjanje dlačica

Ono po čemu se posebno izdvaja jeste tretiranje preplanule kože. Naime, specijalni sun&safe mod skraćuje vreme pripreme i pomaže uređaju da prepozna samo melanin u dlaci. Tako da se trajno otklanjanje dlačica vrši tokom čitave godine, bez opasnosti od kontraindikacija.

Zahvaljujući centru lepote Fotoepilacija Beograd IPL za uklanjanje dlačica je dostupan i kod nas. Naše tretmane izvode lekari specijalizovani za intenzivnu pulsnu svetlost i prema strogim protokolima.

Posetite nas i uverite se sami zašto je više od milion ljudi u svetu izabralo baš fotoepilaciju za dugotrajno otklanjanje dlačica.

5 Comments
  1. […] na primeni pulsirajuće svetlosti visokog intenziteta (Intense pulsed light). S obzirom na to da IPL za uklanjanje dlačica ima raspon talasnih dužina od 400 do 1200 nm omogućeno je prilagođavanja tretmana samom […]

  2. […] Fotoepilacija Beograd – Šta je IPL za uklanjanje dlačica? […]

  3. […] IPL za uklanjanje dlačica ciljano prodire do folikula. Tu se emitovana energija pretvara u toplotnu, koja uništava folikul. […]

  4. […] IPL za uklanjanje dlačica se izvodi pomoću specijalnih uređaja koji su opremljeni Sub Zero Intense sistemom za hlađenje ispod nule. Zahvaljujući njemu minimalizuje se osećaj toplote. Samim tim, bol, iritacija i drugi neželjeni efekti koji prate tradicionalne metode biće daleka uspomena. […]

  5. […] pitanju je, zapravo, tretman IPL za uklanjanje dlačica koji se zasniva na revolucionarnoj tehnologiji emisije svetlosti visokog intenziteta, pa odatle i […]

Comments are closed.