Blog

Iritacija lica zbog nošenja zaštitne maske

26/08/2020

Iritacija lica zbog nošenja zaštitne maske je čest problem danas.

Korona virus je, definitivno, najveći ne samo zdravstveni, već i ekonomski problem 21. veka. Krajem prošle godine u gradu Vuhanu pojavio se novi virus. Da bi se odatle brzinom svetlosti proširio u sve krajeve sveta, poprimivši karakteristike pandemije.

S obzirom na neverovatnu moć opstanka na raznim površinama i lak prenos, gotovo sve države su preduzele stroge mere kako bi smanjile broj zaraženih i stopu smrtnosti. Jedna od njih jeste nošenje zaštitnih maski.

Međutim, život pod maskama ostavlja traga na našoj koži. Razlog za to leži u trenju kože o materijal. Što za posledicu ima pojavu iritacije. Problem je naročito izražen tokom letnjih dana. Povećana vlažnost kože u predelu koji pokriva maska u kombinaciji sa toplotom čine pogodno tlo za nastanak akni, ekcema, upala, ali i dermatitisa.

Srećom, iritacija lica zbog nošenja zaštitne maske može se izbeći pravilnom negom.

Iritacija lica zbog nošenja zaštitne maske – Redovno čišćenje lica je ključ!

Čišćenje lica je prvi korak u nezi kože. Samim tim i prevencija od iritacije tokom nošenja maske. Stručnjaci savetuju da osim redovnog čišćenja, dva puta dnevno, lice očistite svaki put kad skinete masku. Na taj način otklonićete višak masnoće i nagomilanu nečistoću tokom dana. Zatim nanesite hidratantnu kremu kako biste sprečili isušivanje kože.

Kozmetika za čišćenje lica sadrži sve što je potrebno vašoj dnevnoj rutini. Gel za čišćenje lica odgovara svakom tipu kože, uključujući i veoma osetljivu. Formula na bazi zoba i aloe vere hidrira i hrani kožu. Dok je mimoza obnavlja i regeneriše. Za dubinsko čišćenje tu je gel protiv nesavršenosti. Zahvaljujući jedinstvenom dejstvu aktivni sastojci ne samo da će očistiti pore, već vašem licu dati ujednačeni, mat efekat bez sjaja.

Iako je preporučljivo što manja upotreba šminke, budite bez brige. Liposomalna voda za čišćenje lica dubinski otklanja svaki trag make upa. Ujedno, umiruje i obnavlja kožu.

Kozmetički tretmani imaju ključnu ulogu u zaštiti lica od iritacije

Pored kućne nege, vašem licu je neophodna dodatna zaštita. U tome vam može pomoći ultrazvučno čišćenje lica.

Za razliku od klasičnih tretmana, u centru lepote Fotoepilacija Beograd on se zasniva na kombinaciji ultrazvuka i galvanske energije. Tako da nema bola, crvenila, niti upaljenosti. Već koža odmah poprima gladak i blistav izgled.

Ipak, ono što mnogi ističu jesu brojni benefiti ultrazvučnog čišćenja lica primenom ove metode. Pre svega, njime se dubinski čiste pore i uklanja sloj mrtvih ćelija. Te se poboljšava cirkulacija krvi i stimuliše proizvodnja kolagena i elastina. Što znači da ultrazvučno čišćenje lica ne samo da sprečava pojavu problema zbog nošenja maski, već i prvih znakova starenja.

Ukoliko je, ipak, nastala iritacija lica zbog nošenja zaštitne maske kao najbolji tretman protiv akni preporučuje se primena IPL tehnologije. Naime, intenzivna pulsirajuća svetlost ima dvostruko dejstvo. Osim što potpuno bezbolno čisti kožu i rešava problem akni, ona deluje regenerativno i protivupalno, podstičući razvoj kolagena i epitalnih ćelija.

Ne dozvolite da vam iritacija lica zbog nošenja zaštitne maske stvori ozbiljne probleme, posetite centar lepote Fotoepilacija Beograd. Ovde vas čekaju najsavremeniji tretmani koji se izvode po svetskim standardima i vrhunski tim lekara sa licencom.

One Comment
  1. […] liniju kozmetičkih proizvoda koje koristimo spada i liposomalna voda za čišćenje lica. Pomoću nje vaše lice biće čisto i tonirano, a možete je koristiti i za […]

Comments are closed.