Prizrenska 9, Zeleni Venac, Beograd,

Blog

Jesenja nega kože

01/10/2020

Jesenja nega kože podariće vam blistavi izgled.

Hteli mi to ili ne – jesen je stigla. Sa njom i sumorni dani ispunjeni kišom i vetrom koji ledi kosti. Iako svako godišnje doba deluje različito na naš organizam, jesenje vremenske prilike nikako ne prijaju telu. Naročito koži, koja je njima najviše izložena.

Naime, koža predstavlja prirodnu barijeru sa spoljašnjom sredinom. Svi faktori sredine ostavljaju traga na njoj. Posebno ako se ima u vidu da povećana vlažnost vazduha pospešuje hidrataciju. Da bi se već u narednom trenutku, ulaskom u zatvorene prostorije, našla na udaru suvog vazduha koji je dodatno isušuje. Čini da koža gubi sjaj i počinje da zateže, pecka i svrbi.

Da biste izbegli negativne posledice novog godišnjeg doba centar lepote Fotoepilacija Beograd otkriva vam koja je pravilna jesenja nega kože.

Jesenja nega kože počinje hidratacijom

Da li ste znali da su vetar i zagrejane prostorije glavni krivci za nastanak bora? S obzirom na to da je lice prvo na udaru, jesenja nega kože akcenat stavlja na ovaj deo tela.

Dodatna doza hidratacije se podrazumeva, jer je osnova za očuvanje mladalačkog izgleda. Zato pri izboru preparata birajte one koji ne samo da sprečavaju dehitrataciju, već i pojavu prvih znakova starenja. Upravo takvu moć ima kozmetika za telo Fotoepilacija Beograd. Linija obuhvata sve što vam je potrebno za dnevnu rutinu – počev od lagane gel kreme, preko seruma sa botoks efektom i ampula, pa do maske za hidrataciju.

Jesenja nega kože

Zahvaljujući liposomalnom efektu proizvode koje koristimo podstiču prodiranje hijaluronske kiseline, pružajući vidljivu i trenutnu hidrataciju. Takođe, povećavaju sintezu kolagena, te koži daju volumen i “efekat punoće” koji ublažava bore.

Osvežite kožu nakon izlaganja sunčevim zracima

Uživanje u svima omiljenom godišnjem dobu neretko donosi probleme. Svi znamo koliko je štetno preterano izlaganje sunčevom zracima u toku leta. Opekotine, fleke i akne česta su pojava u toku leta. Međutim, oštećanja kože mogu da dovedu i do ozbiljnih dermatoloških oboljenja.

Nažalost, prirodna ravnoteža kože može biti narušena i u hladnim danima. Zbog čega je povećani rizik od iritacija, crvenila, kao i od ekcema i težih stanja. Neophodna je regeneracija kože. Time ćete oporaviti kožu od uticaja leta i pripremiti je za borbu sa radikalnim klimatskim uslovima koji stižu sa zimom.

Kozmetika za regeneraciju kože bazirana je na laganoj fomuli koja ima umirujući efekat. U njen sastav ulaze aloe vera i ulje ploda čileanske ruže za regeneraciju tkiva, ali i ublažavanje strija, ožiljaka i fleka. Ujedno, alantoin regeneriše ćelije.

Jesenja nega kože – Dubinsko čišćenje lica

Nemojte da zaboravite da je jedino čista koža zdrava! Osim redovnog čišćenja kod kuće, neka vaša jesenja nega kože uključi i profesionalno ultrazvučno čišćenje lica.

Jesenja nega kože

U pitanju je neinvanzivni medicinski postupak koji se u centru lepote Fotoepilacija Beograd izvodi najsavremenijim aparatom. Blagotvornim dejstvom ultrazvuka i galvanske energije vrši se temeljan piling bez iritacija. Na taj način mrtvi sloj ćelija se otklanja i pore se dubinski čiste.

Ova procedura poboljšava cirkulaciju i stimuliše proizvodnju kolagena i elastina. Što znači da ima i anti-aging efekat.

Posetite centar lepote Fotoepilacija Beograd kako biste na vreme pripremili svoju kožu za hladne dane. Ujedno, nabavili i najbolje preparate za negu.