Prizrenska 9, Zeleni Venac, Beograd,

Blog

Najbolji tretman protiv akni

26/06/2020

Tretman protiv akni podariće vam blistavi, ujednačen ten.

Zdrava koža san je svih nas. Nažalost, mali je broj srećnika koji nikada nisu imali neki problem sa kožom, naročito na licu.

Gotovo da ne postoji osoba na svetu koja u jednom trenutku svog života nije se suočila sa zapušenim porama, aknama i bubuljicama.

Obično se njihova pojava vezuje za pubertet. Naime, u tim godinama pojačan je rad žlezda sa unutrašnjim i spoljašnjim lučenjem. Tada može doći do zapaljenskog procesa koji zahvata lojne žlezde i koren dlake. Ovaj problem nestaje ulaskom u 20-te godine.

Međutim, problematična koža ne javlja se samo u mladalačkom dobu. Pod dejstvom određenih kako spoljašnjih, tako i unutrašnjih faktora neretko se sa aknama susrećemo u 30-im, pa i 40-im godinama života.

Imajući u vidu da ovaj problem narušava lepotu vašeg lica i direktno utiče na samopouzdanje, centar lepote Fotoepilacija Beograd vam otkriva koji je najbolji tretman protiv akni.

Tretman protiv akni – Zašto nastaju akne?

Ranijih decenija akne su objašnjavane lošom higijenom. Da bi danas bili otkriveni brojni uzročnici za njihov nastanak.

Pre svega, ključnu ulogu imaju hormonalne promene. One su redovni pratilac menstrualnog ciklusa i trudnoće. Mada nastaju i kod hormonskih bolesti, poput sindroma policističnih jajnika.

Tretman protiv akni

Ne treba zanemariti činjenicu da akne mogu biti i genetski predodređene. To znači da je veća verovatnoća da se jave, čak i u odraslom dobu, kod dece čiji roditelji imaju ovaj problem.

U česte fakore rizika svrstavaju se loše životne navike. Nedostatak sna, stres, pušenje, smanjena fizička aktivnost, samo su neki od njih. I sama ishrana u velikoj meri utiče na problem. Preterano konzumiranje ugljenih hidrata, mleka i mlečnih proizvoda, kao i namirnica sa rafinisanim šećerom pogoduje nastanku akni.

Upotreba pojedinih lekova i neadekvatih preparata za negu kože, takođe, može da dovede do problema.

Acne vulgaris je najrasprostranjenije kožno oboljenje

Akne se prema intenzitetu i zastupljenosti dele u tri grupe.

Najblaži oblik čine akne comedonica. Reč je, zapravo, o neupaljenim bubuljicama. Primenom adekvatne nege nestaju. U protivnom mogu da izazovu ozbiljnija stanja.

Sledeću grupu čine akne papulopustulosa, odnosno, površinski upaljene papule i pustule. Iako dovode do umerenih simptoma, tretman protiv akni je neophodan.

Najteži oblik jesu akne conglobate. Manifestuju se u vidu bolnih nodula i čireva. Samim tim i lečenje znatno duže traje, a postoji opasnost i od formiranja ožiljaka.

Najsavremeniji tretman protiv akni

Klasično čišćenje lica često je kontraproduktivno kod osoba sa aknama. Proces ceđenja, u stvari, može biti veoma agresivan za kožu. Što za posledicu ima i pojavu crvenila nakon procedure. Iz tog razloga se preporučuje IPL tehnologija za otklanjanje akni.

Zahvaljujući primeni intenzivne pulsirajuće svetlosti dolazi do dvostrukog dejstva na kožu. Najpre se eliminiše nečistoća sa kože i otklanjaju mrtve ćelije. To znači da ima antibakterijsko dejstvo. Samim tim, rešava i problem akni. Ujedno, deluje regenerativno, podstiče cirkulaciju i proizvodnju kolagena i epitalnih ćelija.

Tretman protiv akni

Za razliku od drugih, tretman protiv akni na bazi IPL tehnologije omogućava dejstvo po čitavoj površini lica, na dovoljno dubok, ali delikatan način. Tako da nema crvenila po završetku. Čitava procedura je potpuno bezbolna i traje oko 10 minuta, a rezultati su vidljvi vrlo brzo. Ne samo da čini kožu mekšom, glatkom i blistavijom, a ten ujednačenim, već uspešno rešava problem ožiljaka koje su akne ostavile. To ovaj tretman izdvaja od drugih.

Blagodeti intenzivne pulsirajuće svetlosti donosi nam centar lepote Fotoepilacija Beograd. Reč je o najsavremenijoj metodi tretmana nege lica i tela. Jedino ovde možete pronaći najefikasniju metodu trajnog otklanjanja dlačica, a to je fotoepilacija nogu, prepona, ruku i drugih delova tela.

Nemojte da dozvolite da problematična koža utiče na kvalitet vašeg života, posetite još danas centar lepote Fotoepilacija Beograd.

5 Comments
  1. […] Zatim, ishrana ima ključnu ulogu. Za regeneraciju je posebno preporučljivo konzumiranje zelenog čaja, limuna, cimeta… Dok trebate izbegavati hranu bogatu šećerima, ugljenim hidratima i mastima, jer je ona uzročnik mitisera, akni i ostalih zapaljenja. Biće vam potrebna pomoć najboljeg tretmana protiv akni. […]

  2. […] je, ipak, nastala iritacija lica zbog nošenja zaštitne maske kao najbolji tretman protiv akni preporučuje se primena IPL tehnologije. Naime, intenzivna pulsirajuća svetlost ima dvostruko […]

  3. […] lica se sprovode iz mnogih razloga. Neki žele da sačuvaju mladalački izgled, dok drugi žele da očiste kožu sklonu aknama i mitiserima. Odlučite koji su vaši ciljevi nege kože i šta se nadate da ćete […]

  4. […] IPL tehnologija predstavlja tehniku koja se zasniva na intenzivnoj pulsnoj svetlosti (Intense Pulsed Light). Tačnije, ona emituje svetlost visokog intenziteta u veoma kratkom vremenskom periodu (puls). Odatle i njen naziv. Odobrena je od Uprave za hranu i lekove (FDA) još 1995. godine. Prvobitno je korišćena u oftalmologiji za lečenje bolesti oka. Da bi ubrzo proširili svoje delovanje i na druge grane medicine. Takođe, našla je primenu i u kozmetologiji, u estetske i terapeutske svrhe. Pre svega, za trajno otklanjanje dlaka, fotopodmlađivanje lica, kao i za ublažavanje dermatoloških bolesti. Danas opravdano važi za najbolji tretman protiv akni. […]

  5. […] primenu IPL – tretmana fotopomlađivanja i regeneracije kože, koji je pogodan i za tretiranje akni i rešavanje problema […]

Comments are closed.