Blog

Prednosti fotoepilacije

10/12/2020

Prednosti fotoepilacije su brojne.

Pitanje kako se rešiti upornih dlačica je od davnina aktuelno među pripadnicima lepšeg pola, mada poslednjih godina njime se bavi sve veći broj muškaraca.

Međutim, svilenkastu, glatku kožu i baršunast ten nije lako postići, još teže je održati dobijene rezultate. Tome donosi i stalno pojavljiivanje novih proizvoda i tretmana na tržištu koji garantuju neverovatni efekat. Da li su ove tvrdnje 100 posto tačne?

Svaka metoda uklanjanja dlaka ima svoje prednosti i mane. Dilemu dodatno produbljuje i pitanje bezbednosti. Nemojte da zaboravite da pored lepog izgleda morate da brinete o svom zdravlju, upravo zbog toga vam salon za fotoepilaciju Beograd otkriva koje su prednosti fotoepilacije?

Vreme trajanja

Jedna od glavnih prednosti fotoepilacije koja se ističe jeste efikasnost tretmana. Naime, ovom metodom se trajno otklanja od 70 do 90 odsto dlačica, što je nemoguće postići nijednim drugim načinom. Preostale dlake koje nisu obuhvaćete su, zapravo, izrazito svetle, tako da nisu ni vidljive golim okom.

Takođe, željeni rezultati se postižu mnogo brže. Razlog za to leži u posebnoj tehnologiji koja je donela pravu revoluciju u kozmetici. Fotoepilacija IPL tretmanom se zasniva na pulsirajućoj svetlosti visokog intenziteta (Intense pulsed light). S obzirom da ona ima širok raspon talasnih dužina omogućeno je ciljano delovanje uređaja na većoj površini, što smanjuje broj potrebnih tretmana.

I sama priprema za fotoepilaciju zahteva manje vremena. Odnosno, nije potrebno da se 2 nedelje pre i posle tretmana odričete uživanja na suncu, već je taj period smanjen na 2 dana. Zahvaljujući specijalnom sun&safe modu koji poseduje uređaj otklanjanje dlaka se može vršiti tokom čitave godine, čak i na preplanuloj koži. Tajna se krije u njegovoj moći da prepozna samo melanin iz dlake, a ne i iz okolne kože, pa ne postoji opasnost od opekotina i drugih oštećenja.

Da li fotoepilacija predstavlja bezbolno uklanjanje dlačica?

„Lepota zahteva žrtvu“ – svima dobro poznata izjava više nije namenjena modernoj ženi.

Otkrićem fotoepilacije donet je savršen spoja lepote i zdravlja.

Drage dame, više ne morate da trpite bol prilikom otklanjanja dlaka, niti da rizikujete od posekotina brijačem i iritacije voskom. Verovale ili ne, fotoepilacija je najmanje bolan tretman. Najsavremenija oprema koja se koristi u salonu za fotoepilaciju Beograd sadrži Sub Zero Intense. Reč je o najboljem sistemu hlađenja koji minimizira osećaj toplote, samim tim čitav postupak čini neivanzivnim.

Prednosti fotoepilacije

Ujedno, ovo je i najbezbednija metoda. Svetlosni talas prodire dovoljno duboko da deluje na folikul, a ne toliko da bi oštetio žlezdane strukture. Zbog toga je fotoepilacija prepona i pazuha jedan od najtraženijh tretmana širom sveta.

Ne samo da ne postoji opasnost od infekcija, otoka, alergija i posekotina, već IPL tehnologija ima blagotvorno dejstvo. Njenom primenom sprečena je pojava uraslih dlaka i upale folikula. Potvrđen je i pozitivan efekat na rozaceu.

Prednosti fotoepilacije u pogledu cene

Mnogim žena cena određuje izbor načina otklanjanja dlačica. Srećom, fotoepilacija je tretman koji je dostupan svima.

Ukoliko uporedite količinu novca koju godišnje izdvajate za razne tehnike otklanjanja dlačica, uvidećete da je fotoepilacija povoljnija. Naročito, jer daje trajne rezultate, pa više ne morate svakog meseca da zakazujete novi tretman.

Podarite svojoj koži osećaj nežnosti i sjaja, posetite salon za fotoepilaciju Beograd.