Prizrenska 9, Zeleni Venac, Beograd,

Blog

Prednosti ultrazvučne tehnologije koje prave ogromnu razliku u izgledu vaše kože!

15/04/2021

Prednosti ultrazvučne tehnologije u kozmetologiji su zaista ogromne i nenadmašne.

Upotreba ultrazvučne tehnologije u terapeutske svrhe datira sve do 1880-ih.

Ultrazvučni aparati generišu zvučne talase koji su veći od frekvencije koju možemo čuti. Efekat ovih zvučnih talasa na telesna tkiva donosi brojne prednosti.

Koje su najznačajnije prednosti ultrazvučne tehnologije?

Pre svega, način na koji ultrazvuk stvara toplotu je kroz vibracije izazvane zvučnim talasima. Kada tkiva vibriraju, ovo povećava trenje sve do molekularnog nivoa, uzrokujući porast temperature ciljanih tkiva. Ovo je prednost ultrazvuka u odnosu na tradicionalne tople tretmane, što znači da prodire dublje u tkiva.

Ultrazvučne glave su dostupne u različitim frekvencijama koje mogu ciljati različite dubine, što kvalifikovanom terapeutu daje mogućnost da toplotu šalje tačno tamo gde ona treba da ide.

Duboka toplota koju stvara ultrazvuk može da pomogne u dubinskom čišćenju lica.

Takođe, smatra se da duboka toplota ultrazvuka ima isceliteljski efekat na duboka tkiva. Ultrazvuk zapravo utiče na metabolizam ćelija mekog tkiva.

Ultrazvučni tretman lica

Ultrazvučni tretmani imaju koristi kod različitih tipova kože i mogu poboljšati mnoga uobičajena stanja kože.

Ultrazvučni tretman lica je nežni, neinvazivni tretman koji je siguran i pogodan za sve tipove kože, od akni do rozacee i zrele kože. Čak i najosetljivija koža će imati koristi od ovog tretmana. Povećani protok krvi stimuliše kolagen, primarni strukturni protein u telu, pružajući snagu i elastičnost dermalnom tkivu.

Ovaj napredni postupak protiv starenja daje vašoj koži mnogo zdraviji izgled.

Benefiti ultrazvučnog čišćenja lica

Ultrazvučni talasi prodiru u kožu radi dubinskog čišćenja, hidratacije, pospešivanja proizvodnje kolagena i ubijanja bakterija. Povećana cirkulacija kiseonika i krvi u osnovnim tkivima čini vašu kožu temeljito očišćenom, revitalizovanom i sjajnom. To je efikasan tretman za tanke bore i bore, oštećenja od sunca, staračke pege i zrelu kožu. Rezultati su primetni već nakon jednog tretmana.

Tokom ultrazvučnog tretmana lica, tehnologija zvučnog talasa visokog  nivoa koristi se za prodiranje duboko ispod površine kože.

Ova terapija lica promoviše ćelijsku obnovu i popravku, tonira mišiće lica, povećava cirkulaciju krvi, podstiče limfnu drenažu, bori  se protiv podbulosti i otoka i poboljšava prodiranje proizvoda za negu kože.

Tajna uspeha ultrazvuka je u tome što njegovom primenom aktivne supstance rastvorljive u vodi i u masti mogu lako prodreti duboko u kožu. Primenjujući metodu ultrazvuka, metabolički procesi kože se intenziviraju, povećava se snabdevanje ćelija hranjivim materijama i kiseonikom.

Ultrazvučno podmlađivanje kože popravlja vašu kožu i stimuliše njeno prirodno zarastanje. Ova visokotehnološka oprema za lice koristi specijalizovanu ultrazvučnu mašinu koja emituje talase visoke frekvencije.

Zahvaljujući pozitivnom efektu na vlakna vezivnog tkiva, koža postaje zategnutija i mladalački elastična.

Zašto treba da se odlučite za ultrazvučni tretman lica?

Razlog zašto veliki broj ljudi voli ovaj tretman je zbog njegovih ogromnih koristi, od kojih su sledeće najvažnije:

  • povećana propustljivost ćelijske membrane, što rezultira boljim prodiranjem proizvoda za negu kože u dublje slojeve kože
  • pojačavanje mikrocirkulacije i metabolizma ćelija
  • povećan protok limfe usled mehaničkog dejstva
  • normalizacija PH
  • mišići su u tonusu
  • smanjene su linije, akne i ožiljci.

Osetite sve prednosti ultrazvučne tehnologije na svom licu!

Fotoepilacija Beograd može da se pohvali primenom vrhunske ultrazvučne tehnologije za čišćenje i druge tretmane lica i tela. Na veoma efikasan način kombinujemo ultrazvuk i galvansku energiju, usled čega se omogućava adekvatna primena tretmana na svakom tipu kože.

Prednosti ultrazvučne tehnologije

Uverite se i sami zašto je ultrazvučna tehnologija maksimalno efikasna u postizanju savršeno čiste, blistave i zategnute kože lica.