Blog

Priprema za fotoepilaciju

05/12/2020

Priprema za fotoepilaciju je neophodna kako bi tretman bio efikasan.

Ah, te uporne dlake! Ne samo da narušavaju lepotu tela, već nam stvaraju problem prilikom njihovog otklanjanja. Sigurni smo da se svaka pripadnica lepšeg pola makar jednom u životu posekla brijačem dok je pokušavala pred važan događaj da se reši dlačica. Koliko vas se susrelo sa svrabom zbog iritacije koju je izazvala depilacija? Koliko dana, zaista, uživate u nežnoj i glatkoj koži? Ova i slična pitanja muče sve žene.

Neželjene dlačice mogu da utiču na svakodnevni život, dovodeći nas u neprijatne situacije, dok vosak, brijači i razne kreme za depilaciju, koji su prisutni na tržištu, ne donose savršene rezultate.

Srećom, poslednjih godina razvijena je savremena tehnologija kojom se ne vrši samo bezbolno otklanjanje dlačica, već se ostvaruju trajni rezultati. Zbog toga se odgovor na pitanje kako se rešiti upornih dlačica krije u fotoepilaciji.

Šta je fotoepilacija?

Fotoepilacija predstavlja revolucionarnu metodu trajnog otklanjanja dlaka koja se zasniva na IPL tehnologiji. Odnosno, pulsirajućoj svetlosti visokog intenziteta (Intense pulsed light).

IPL za otklanjanje dlačica putem ksenonskih “blic” lampi emituje talase kratkih impulsa, pri čemu su oni različitih talasnih dužina – od 400 do 1.200 nm. Zahvaljujući tome omogućeno je prilagođavanje tretmana svakom klijentu, tj. tipu kože, boji i debljini dlake, stepenu maljavosti…

Svetlost širokog spektra ciljano deluje na površinu kože kako bi prodrla do folikula dlake, u tom delu se odigrava selektivna fototermoliza. Tačnije, svetlosna energija se pretvara u toplotnu koja oštećuje folikul, onemogućavajući ponovni rast dlake.

S obzirom da svetlost prodire do tačno određene dubine ne dolazi do oštećenja tkiva, samim tim, ne postoji rizik od štetnih posledica bilo koje vrste.

Priprema za fotoepilaciju – na šta treba obratiti pažnju

Da biste iskoristili maksimum ove metode, neophodna je priprema za fotoepilaciju. Ona se, pre svega, odnosi na tretiranje dlaka pre prvog tretmana.

Kada se odlučite za fotoepilaciju 3 nedelje ranije morate za otklanjanje dlaka da koristite samo brijač. Upotreba voska ili nekih drugih sredstava nije preporučljiva. U tom periodu potrebno je odraditi i piling kože kako bi se otklonile mrtve ćelije.

Hidriranje kože je ključno za efikasno otklanjanje dlačica. Zato, redovno koristite hidratatne kreme. Vodite računa da one ne sadrže vitamin A ili retinoičnu kiselinu. Nemojte da zaboravite da svoje telo i iznutra “nahranite” neophodnom količinom vode u toku dana.

Pripreme za fotoepilaciju

Stručnjaci savetuju da se tokom priprema za fotoepilaciju uzdržite od tretmana podmlađivanja kože i fotosenzibilnih lekova.

Ono po čemu se fotoepilacija razlikuje od drugih metoda jeste skraćeno vreme izbegavanja sunčevih zraka. Naime, uređaj poseduje sun&safe mod, koji prepoznaje samo melanin iz dlake, a ne iz preplanule kože, pa je dovoljno da se ne sunčate samo 48 sati.

Dva dana pre samog tretmana prestanite da brijate dlake dok neposredno pre odlaska u salon nemojte na kožu da nanosite dezodorans, parfem i šminku.

Imajte u vidu da svetlosni talasi deluju samo na dlake koje su u aktivnoj fazi rasta. Što znači da ćete za krajnji efekat tretman morati da ponovite nekoliko puta. Između 2 sesija pridržavajte se istih pravila kao kod prve pripreme.

Priprema za fotoepilaciju u kozmetičkom salonu

Fotoepilacija se izvodi na zdravoj koži, pa stručni tim lekara centra za fotoepilaciju Beograd obaviće detaljni pregled. U slučaju da se utvrde rane, opekotine ili bilo koje druge povrede tretman se odlaže.

Ukoliko je fotoepilacija IPL tretmanom moguća vrši se čišćenje kože specijalnim preparatima i sunđerima. Ova sredstva nežno deluju na kožu, ne oštećujući je.

Sledi, hidriranje regije koja se tretira svetlošću. U tu svrhu se koristi krema na bazi vode, bez ulja i sastojaka koji mogu da stvore kontraindikacije.

Pripreme za fotoepilaciju

Pored vrhunskih stručnjaka obučenih za obavljanje fotoepilacije, centar lepote ima najsavremeniju opremu za rad koja ispunjava svetske standarde, tako da su trajni rezultati zagarantovani!