Blog

Sve što treba da znate o fotoepilaciji

29/11/2020

Sve što treba da znate o fotoepilaciji otkriće vam kozmetički salon za fotoepilaciju Beograd.

Blistava, negovana koža bila je oduvek imperativ lepote. Te ne čudi što su još drevni narodi veliku pažnju posvećivali nezi. Razne prirodne maske, ulja i kreme bile su obavezne kako bi se saočuvao mladolik izgled i istakla lepota. Ališta je sa dlakama na telu?

Verovali ili ne, pitanje: “kako se rešiti upornih dlačica” bilo je i tada aktuelno. Tako su Egipćanke koristile smolu za brzo skidanje dlaka, dok je u Grčkoj bila razvijena posebna aparatura koja je podsećala na mala klešta.

Savremeno doba donelo je različite metode za otklanjanja dlaka. Međutim, mnoge od njih nisu dobro rešenje, pre svega, one ne donose trajne rezultate, pa nas nakon kratkog perioda uživanja u glatkoj koži ponovo čeka nova procedura.

Srećom, razvoj tehnologije i kozmetologije stvorio je novu, najučinkovitiju tehniku, a to je fotoepilacija.

Sve što treba da znate o fotoepilaciji vezano za pitanje sigurnosti tretmana

Fotoepilacija je inovativna, visoko pouzdana i sigurna metoda uklanjanja neželjenih dlaka. Ujedno, predstavlja najefikasniji tretman, jer daje trajne i brze rezultate.

Bezbolno uklanjanje dlačica

Zasniva se najmodernijoj IPL tehnologiji koja emituje kratke impulse svetlosti visokog intenziteta u područje koje se tretira. Tom prilikom se svetlosna energija pretvara u toplotu. Upravo ona uništava folikul dlake u korenu, inhibirajući budući rast.

IPL za uklanjanje dlačica se izvodi pomoću specijalnih uređaja koji su opremljeni Sub Zero Intense sistemom za hlađenje ispod nule. Zahvaljujući njemu minimalizuje se osećaj toplote. Samim tim, bol, iritacija i drugi neželjeni efekti koji prate tradicionalne metode biće daleka uspomena.

Ne samo da je u pitanju bezbolno uklanjanje dlačica, već ova delikatna tehnika ne iritira kožu. Zapravo, ona blagotvorno deluje, pa pomaže u rešavanju folikulitisa i uraslih dlačica, koji su čest problem onih koji koriste brijače, vosak i kreme za depilaciju.

Dodatnu sigurnost pruža tim salona za fotoepilacija Beograd, koji čine lekari obučeni za obavljanje tretmana. Takođe, pre početka vrši se detaljni pregled kože, kao i redovne konsultacije tokom sesija.

Sve što treba da znate o fotoepilaciji i najpovoljnijem periodu za izvođenje

Ono po čemu se fotoepilacija Beograd izdvaja od drugih jeste mogućnost tretiranja kože tokom čitave godine.

Naime, uređaj poseduje sun&safe mod, koji obezbeđuje da se vrši fotoepilacija preplanule kože. Tako da sada ne morate da izbegavate izlaganje sunčevim zracima najmanje 2 nedelje pre i posle tretmana, već samo 2 dana, što je naročito poželjno kod dama koje žele u kratkom roku, pre odlaska na more, da se reše upornih dlačica. Mada je idealno i za one koje se neredo odriču odlaska u solarijum.

Tokom tretmana koristi se gel koji pravi barijeru između kože i svetlosnog talasa, pa impuls iz uređaja ciljano deluje samo na melanin iz dlake, a ne na okolnu kožu.

Kome je namenjena fotoepilacija?

Kada razmatrate sve što treba da znate o fotoepilaciji nemojte da zaboravite da otkrijete kome se ova metoda preporučuje.

Zbog izuzetne bezbednosti i nepostojanja kontraindikacija, tretman se može vršiti na bilo kojoj regiji i bilo kom tipu kože, čak i na osetljivoj, pa je sve više tražena fotoepilacija prepona i pazuha, dok je brzina postizanja rezultata pobudila interesovanje i jačeg pola.

Iako je fotoepilacija bezopasna, nije preporučljiva trudnicama i dojiljama, zatim osobama koje imaju kancer ili neku drugu kožnu bolesti. Ne sme se izvoditi ni kod klijenata sa psihičkim poremećajima, sa slabim imuno-sistemom, problemom zgrušavanja krvi i osobama koje su pod terapijom fotosenzibilnih lekova.

Sve što treba da znate o fotoepilaciji

Posetite kozmetički salon za fotoepilaciju Beograd i uverite se sami zašto su mnogi izabrali ovaj metod otklanjanja dlačica!