Prizrenska 9, Zeleni Venac, Beograd,

Blog

Trajna epilacija ruku – Negovane i glatke ruke!

06/09/2021

Trajna epilacija ruku postaje sve popularniji kozmetički tretman, odnosno procedura, kako u svetu tako i kod nas.

Dlačice na rukama odavno nisu poželjne na ženskom telu. Žene uklanjaju dlačice sa ove regije tela decenijama unazad, kako bi postigle izgled negovane i baršunaste kože. Sinonim ženske lepote svakako je nežna i glatka koža, kako na rukama, tako i na ostalim delovima tela.

S obzirom na to da žene provedu više od 700 dana svog života uklanjajući dlačice sa tela brijačem ili drugim metodama, javila se potreba za boljim načinima rešavanja maljavosti. Upravo takav način jeste i trajna epilacija ruku.

Zašto je upravo trajna epilacija najbolji izbor za žene, ali i za muškarce, otkriva vam salon lepote Fotoepilacija Beograd.

Trajna epilacija ruku daje izgled o kakvom ste oduvek maštali

Trajno uklanjanje dlačica savremenim uređajima rešava vas upornih dlačica, a kao rezultat dobija se glatka i negovana koža.

Trajna epilacija ruku

Ovo je naročito važno za regiju ruku. Naše ruke svakodnevno su izložene spoljašnjim uticajima, kao i sunčevim zracima. Ukoliko ih ne negujemo na adekvatan način, veoma lako može doći do sušenja kože i pucanja. Kako bi vaše ruke uvek izgledale negovano i nežno, pored neophodne nege, važno je i uklanjanje dlačica.

Brijanje ruku nikako se ne preporučuje. Opšte je poznato da brijanje ruku dovodi do ponovnog rasta dlačica, ali tada one postaju jače, gušće i rastu brže. Osim toga, redovna upotreba brijača na rukama može dovesti do mikro oštećenja kože, kao i do sitnih posekotina. Ukoliko na rukama imate mnogo mladeža ili pegica, brijanje morate u potpunosti izbegavati.

Depilacija voskom ili šećernom pastom uklanja dlačice na duži period, ali ne daje potpuno trajne rezultate. Osim toga, depilacija voskom ne preporučuje se osobama sa izuzetno osetljivom kožom, sklonom perutanju, crvenilu i alergijama. Osobe koje slabije podnose bol takođe neće dobro reagovati na tretman depilacije.

Upravo zato je trajna epilacija ruku savršeno rešenje. Dobićete izgled ruku o kakvom ste oduvek maštali za svega nekoliko sesija. Radi se potpuno bezbednoj, bezbolnoj i sigurnoj proceduri.

Trajna epilacija ruku je potpuno bezbolna procedura

Jedan od glavnih razloga zbog kojeg bi se trebalo opredeliti upravo za trajnu epilaciju jeste ta što je ona potpuno bezbolna procedura. Ovo je naročito važno, kao što smo već naveli, osobama koje ne podnose najbolje bol.

Naime, uređaji koji se koriste za epilaciju tela ili lica poseduju posebne mehanizme i modove koji ne dozvoljavaju iritaciju kože ili bol prilikom izvođenja tretmana.

Ono što je takođe ogromna prednost upotrebe ovih uređaja za epilaciju jeste mogućnost izvođenja procedure na preplanuloj koži. Epilacija preplanule kože omogućena je upotrebom takozvanog SUN&SAFE moda, koji štiti vašu kožu.

Nedostatak bola i trajni rezultati su ono što razlikuje epilaciju tela od drugih načina uklanjanja dlačica.

Priprema za trajnu epilaciju ruku i nega nakon tretmana

Ono što je potrebno da znate jeste da će vam biti potrebno od 6 do 10 tretmana epilacije ruku, kako bi se sve dlačice uspešno uklonile.

Naravno, postoje određena pravila nege kože koje morate sprovoditi u tom periodu.

Pre svega, povećana hidratacija kože se podrazumeva. Upotreba hidratantnih krema sa zaštitnim faktorom učiniće vašu kožu nežnom, a pritom joj pružiti i adekvatnu zaštitu od UV zračenja.

Priprema pre sesije trajne epilacije ruku podrazumeva izbegavanje svakog kontakta sa direktnim sunčevim zracima u periodu od 2 dana. Četrdeset osam sati pre tretmana ne bi trebalo izlagati ruke suncu. Ovo pravilo važi i nakon odrađene sesije.

Na same tretmane potrebno je doći bez losiona, krema ili ulja za telo i ruke. Ukoliko se radi o epilaciji lica, izbegavajte nanošenje šminke pre samog tretmana.

Trajna epilacija ruku

Ukoliko pratite smernice koje vam budu dali zaposleni u našem salonu, rezultati epilacije neće izostati. Nakon svih odrađenih sesija ipak je neophodno odraditi i jednu preventivnu. Na ovaj način osigurava se trajnost rezultata.

Za više dodatnih informacija, u svakom trenutku nas možete kontaktirati.