Prizrenska 9, Zeleni Venac, Beograd,

Blog

Trajna epilacija – Prednosti savremene metode uklanjanja dlačica

12/06/2021

Trajna epilacija podrazumeva proces uklanjanja neželjenih dlačica sa tela potpuno bezbedno i bezbolno najsavremenijim uređajima.

Pitanje koje muči ogroman broj žena, ali i muškaraca, naročito pred leto, jeste kako ukloniti dlačice sa lica ili tela. Nameće se veliki izbor metoda – korišćenje trimera ili brijača, depilacijskog voska ili krema za depilaciju. Ipak, ova rešenja nisu adekvatna ukoliko želite da se neželjenih dlačica rešite na duže staze. Jedino rešenje za rešavanje ovog problema jednom i zauvek jeste trajna epilacija.

Šta predstavlja trajna epilacija dlačica sa tela ili lica?

Kao što i sam naziv kaže, trajna epilacija predstavlja uklanjanje dlačica sa nogu, ruku, pazušne zone, lica ili neke druge regije na telu. Rezultati epilacije su dugotrajni. Ovo znači da posle završenih sesija epilacije nećete morati da brinete o neželjenim dlačicama više nikada.

Trajna epilacija

Naravno, podrazumeva se da se odlučite za salon lepote u kojem ćete redovno odlaziti na tretmane epilacije. Salon za koji se odlučite mora posedovati savremene uređaje za epilaciju, kao i tim profesionalaca u svojoj sferi rada, kako bi ovaj tretman imao svoj maksimalan efekat.

Uspešnost trajne epilacije podrazumeva se kada je uklonjeno 90 odsto dlačica sa tretirane regije, nakon svih odrađenih sesija. Broj sesija koji je neophodan u većini slučajeva je od 6 do 10. Ovo znači da će nekome biti potrebno svega šest poseta salonu, a nekome i do deset. Ovo zavisi od mnogo različitih faktora, ali je tip vaše dlake osnovni razlog. Prvi rezultati vidljivi su već nakon prve sesije, što je odlična motivacija da nastavite sa ovim procesom.

Kada uspešno odradite sve sesije, poželjno je u prvih dvanaest meseci odraditi i jednu dodatnu, preventivnu sesiju. Na taj način bićete sto posto sigurni da se dlačice neće vratiti.

Kako izgleda prvi tretman epilacije?

Pre nego što se započne sa samim tretmanom, u salonu će se odraditi konsultacije sa vama. Trajna epilacija započinje prvim pregledom. Ukoliko se odlučite da proces epilacije započnete kod nas, u salonu lepote Fotoepilacija Beograd, pre svega se vrši pregled stanja kože i tipa dlake. Na taj način se precizno i tačno utvrđuje i lični program, kreiran prema vašim ličnim potrebama.

Savremenim uređajima emituje se pulsirajuća svetlost visokog intenziteta u kratkim vremenskim intvervalima. Ovo stvara toplotu koja se prenosi na koren dlake, odnosno folikul, i time ga uništava. Upravo ovo je razlog zbog kojeg je trajna epilacija efikasno sredstvo uklanjanja dlačica na duže staze.

Naučno je dokazano da je barem 20 odsto dlačica na određenoj regiji koja se tretira u fazi rasta. Upravo na ovu vrstu dlačica deluju uređaji za epilaciju. Iz tog razloga nekome je potrebno više, a nekome manje tretmana.

Prednosti koje trajna epilacija nosi sa sobom

Glavna i osnovna prednost epilacije lica ili tela u odnosu na neku drugu tehniku ili metodu uklanjanja dlačica jeste njena dugotrajnost. Ovo se sasvim sigurno ne može osporiti. Epilacija je jedini trajni način uklanjanja dlačica.

Depilacijom se dlaka uklanja iz korena, ali se ona izrasta nakon tri do četiri nedelje od tretmana. Iako je depilacija popularan način uklanjanja dlačica, ona svakako nije idealna za sve. Depilacijski voskovi često mogu biti veoma grubi prema vašoj koži i izazivati iritacije. Ukoliko depilaciju prepustite stručnim rukama, onda to ostavlja trag na vaš budžet i novčanik.

Brijanje nogu ili pazuha je posebno zamarajuće u letnjem periodu, kada je tu proceduru potrebno vršiti svakog ili svakog drugog dana. Osim toga, trošite ogromne količine novca na brijače, trimere, pene ili gelove za brijanje i ostalu opremu koja vam je potrebna.

Trajna epilacija

Prednost epilacije je očigledna. Na duže staze uštedeće vaš novac, ali i vreme. Više nikada nećete morati da brinete o tome da li ćete imati dovoljno vremena da sredite svoje noge ili drugu regiju pred izlazak u grad. To je zaista od neprocenjive važnosti, makar ženskom delu populacije.

Još jedna prednost epilacije kao metode uklanjanja neželjenih dlačica jeste ta što je potpuno bezbolna procedura. U našem salonu epilaciju možete raditi i na preplanuloj koži, bez brige o oštećenju ili iritacijama, zahvaljujući SUN&SAFE modu.

Sada je pravo vreme da kontaktirate naš salon i zakažete epilaciju lica pred leto ili epilaciju nogu kako biste ovu sezonu dočekali sa negovanom, glatkom i baršunastom kožom!

2 Comments
  1. […] sam tretman epilacije potrebno je doći sa čistom kožom one regije koja se tretira. Dakle, bez šminke, bez kremica i […]

  2. […] i kod trajne epilacije, broj neophodnih tretmana zavisi od različitih faktora, kao što su starosna dob, lokalizacija […]

Comments are closed.