Prizrenska 9, Zeleni Venac, Beograd,

Blog

Tretman akni IPL tehnologijom

22/04/2021

Tretman akni IPL tehnologijom predstavlja najbolje rešenje za problematičnu kožu.

Od davnina pripadnice lepšeg pola veliku su pažnju posvećivale nezi kože. Međutim, u modernom dobu mladalački izgled postao je imperativ, pa su preparati za čišćenje lica i anti age kozmetika za telo postali dnevna beauty rutina ne samo dama, već i sve većeg broja muškaraca.

Nažalost, i sa njihovom redovnom upotrebom, ponekad, je nemoguće izbeći pojavu kožnih problema. Kako je lice najosetljiviji deo, ujedno i najizloženiji negativnim faktorima, gotovo da ne postoji osoba koja se, makar, jednom u svom životu nije suočila sa aknama. U pitanju je hronična upalna promena na koži koje se formira u području folikula dlake i lojnih žlezda.

Akne se najčešće javljuje na licu, vratu, dekolteu, ramenima i leđima i to u obliku zatvorenih i otvorenih komedona (mitesera) ili crvenih i žućkastih bubuljica (papula i pustula).

Kada je neophodan tretman akni IPL tehnologijom?

Iako se akne obično vezuju za pubertet, mogu se javiti u svakom periodu života. Glavni uzročnik ovog kožnog problema jeste visok nivo hormona koji stimulišu lojne žlezde da pojačano proizvode sebum. Kada bakterije sa površine kože dospeju u zapušenu lojnu žlezdu dolazi do upalnog procesa.

Tretman akni IPL tehnologijom

Genetika, takođe, utiče na pojavu akni. Naime, potvrđeno je da postoji veća opasnost da se razviju kod osoba čiji roditelji u istoriji bolesti imaju zabeležen slučaj. Može ih izazvati i hormonalni disbalans, tako da su one česta pojava tokom menstrualnog ciklusa i trudnoće. Mada se i sindrom policističnih jajnika, kao i druge hormonske bolesti, ubrajaju u potencijalne faktore.

Neretko, mi sami smo krivci za akne. Stres, nedovoljno sna, loša ishrana, prekomerno izlaganje sunčevim zracima leti i naletima vetra zimi, pa i upotreba neadekvatne kozmetike i često mehaničko čišćenje u kućnim uslovima, vodeći su spoljašnji uzročnici.

Koji je najbolji tretman protiv akni?

Savremena kozmetologija razvila je brojne metode lečenja kožnih problema. Među njima posebno se izdvaja tretman akni IPL tehnologijom. Neverovatni učinak se krije u primeni intenzivne pulsirajuće svetlosti.

Zahvaljujući različitim talasnim dužinama (od 300 do 1200 nm) omogućeno je ciljano delovanje na akne. Odnosno, na kapilare oko lojnih žlezdi, na taj način smanjuje se lučenje sebuma, samim tim, nestaje pogodno tlo za razvoj bakterija.

S obzirom na širok spektar svetlosti tretman se prilagođava pojedinčanom problemu svakog klijenta, pokazujući odlične rezultate i kod teških upalnih procesa.

Tretman akni IPL tehnologijom ima višestruki efekat

Osim akni, IPL tehnologija je jedini tretman koji istovremeno otklanja i posledice koje su one stvorile. Hemoglobin iz ožiljaka i crvenih fleka upija pulsirajuću svetlost, pretvarajući je u toplotu koja ga koagulira, pa dolazi do izbeljivanja fleka i ožiljaka. Promene su uočljive već nakon prvog tretmana, a za potpuni efekat potrebno je nekoliko sesija.

Tretman akni IPL tehnologijom

IPL tehnologija ima i regenerativno dejstvo. Ujedno, aktivira prirodnu proizvodnju kolagena. Što za krajni rezultat ima ne samo zategnutu i zdravu kožu, bez akni, već i baršunast i ujednačeni ten.

Akne mogu biti vaša prošlost! Posetite centar za fotoepilaciju Beograd i uverite se sami zašto su upravo tretman akni IPL tehnologijom i IPL tretman fotoepilacije broj 1 u svetu estetike.