Blog

Ultrazvučno čišćenje kože

02/01/2021

Ultrazvučno čišćenje kože predstavlja najsavremeniji tretman za uklanjanje svih nečistoća.

Drage dame, sigurno ste svesne da savršeno lice ne postoji. Brz način života, previše briga i stalni stres negativno se odražavaju na čitavo telo, a posebno na kožu. Osim psihofizičkog stanja našeg organizma, na nju utiču i spoljašnji faktori.

Naime, koža je prirodni omotač. Zbog toga je prva na udaru vetra, mraza, sunčevih zraka i drugih uticaja koji ostavljaju traga.

Srećom, postoji savršena nega koja kožu čini zdravom, a licu daje lep, mladalački izgled. U pitanju je ultrazvučno čišćenje lica.

Šta podrazumeva ovaj tretman otkriva vam centar za fotoepilaciju Beograd.

Ultrazvučno čišćenje kože kao dodatak redovnoj nezi

Svi znamo zašto je važno redovno čišćenje kože. Međutim, da li je to dovoljno?

U proseku naša koža se obnavlja svakih 28 dana. Tokom tog perioda na njoj se stvara izumrli sloj ćelija. Ne samo da narušava lepotu lica, već može da dovede do brojnih kožnih problema.

Takođe, za vreme zimskih meseci koža postaje suva. Razlog za to jeste nagla smena hladnog okruženja i zagrejanih prostorija, što uzrokuje perutanje, dehidrataciju i smanjenje cirkulacije. U letnjim danima, pak, koža može postati masnija zbog povećane toplote i vlažnosti vazduha, pa poprima sjajniju teksturu.

U oba slučaja narušena je prirodna ravnoteža. Samim tim, stvorena je blokada koja vodi ka pojavi mitesera i akni.

Ultrazvučno čišćenje kože

Da bi se mrtav sloj otklonio i vratilo normalno funkcionisanje nisu dovoljne kreme i preparati koje koristimo svakog dana, već je potrebno dubinsko čišćenje lica. Ono otklanja i nastalu barijeru, omogućavajući bolji prodor proizvoda, što znači da poboljšava i efikasnost vaše svakodnevne rutine.

Benefiti ultrazvucnog čišćenja lica

Sa napretkom kozmetičke industrije pojavili su se različiti tretmani čišćenja lica koji se primenjuju prema tipu i stanju kože. Ipak, jedino je ultrazvučno čišćenje kože najnežnija i najučinkovitija metoda, pa spada u neinvanzivnu, bezbolnu proceduru koja čisti lice bez ikakve agresije.

Ujedno, stimuliše proizvodnju kolagena i elastina i poboljšava mikrocirkulaciju. Na taj način smanjuje vidljive bore i podstiče stvaranje novih ćelija, pa možemo slobodno da kažemo da ima i anti-age dejstvo.

Zbog nežnog, a efektnog dejstva ultrazvučno čišćenje lica nema ograničenja u pogledu tipa kože. Posebno se preporučuje veoma osetljivoj koži, sklonoj pucanju kapilara i alergijskim reakcijama.

Još jedna prednost jeste da ne postoji rizik od pojave bilo kakvih kontraindikacija, jer se u tretmanu ne koriste hemijski preparati. Nakon tretmana blago crvenilo prestaje u roku od sat vremena, pa se možete vrlo brzo vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.

Kako se izvodi ultrazvučno čišćenje kože?

Ultrazvučna tehnologija radi na principu galvanske energije. Odnosno, konstantne jednosmerne struje čiji talasi prodiru na dovoljnu dubinu tako da skidaju sloj istrošenih ćelija i višak masnoće. Istovremeno, popravljaju oksigenaciju, tonus i hidriranost kože, što za rezultat ima ujednačen ten i glatku, blistavu kožu.

Pre primene ultrazvučnih talasa lekari centra za fotoepilaciju Beograd obavljaju detaljni pregled kože kako bi utvrdili kritične zone. Na osnovu ove procene vrši se prilagođavanje tretmana samom klijentu.

Ultrazvučno čišćenje kože

Ukoliko do sada niste osetili blagotvorni efekat ultrazvučnog čišćenja, pravi je trenutak da svojoj koži poklonite najbolji tretman koji će osvežiti vaše lice.