Blog

Zašto je fotoepilacija najbolji tretman za uklanjanje dlaka?

24/02/2021

Zašto je fotoepilacija najbolji tretman za uklanjanje dlaka? Pitanje koje se sve češće čuje u medijima, ali i u svakodnevnom razgovoru.

Napredak tehnologije i kozmetologije omogućio je razvoj brojnih, kao i usavršavanje već postojećih, metoda za otklanjanja dlaka. Među njima pravu revoluciju donela je fotoepilacija IPL tretmanom. U pitanju je jedinstvena procedura uklanjanja neželjenih dlaka emitovanjem intenzivne pulsne svetlosti (Intense Pulsed Light). Pri čemu se svetlosna energija pretvara u toplotu koja uništava folikul dlake u korenu. Na taj način je onemogućen njen dalji rast.

S obzirom da postoji mnoštvo preparata i tretmana ne čudi što su dame, a i sve veći broj pripadnika jačeg pola, u dilemi koji da izaberu. Zbog toga vam centar za fotoepilaciju Beograd otkriva zašto je fotoepilacija najbolji tretman za uklanjanje dlaka.

Fotoepilacija IPL tehnologijom namenjena je svakom

Kada razmatrate pitanje: “zašto je fotoepilacija najbolji tretman za uklanjanje dlaka” morate imati u vidu širinu njegovog delovanja. Naime, IPL tehnologija uspešno tretira svaki deo tela, bez obzira na boju, debljinu dlake i tip kože, što znači da je podjednako efikasna i na osetljivoj koži, kao i na sedim i svetlim dlakama.

Fotoepilacija Srbija

Tajna učinkovitosti se krije u talasima različite dužine. U odnosu na druge uređaje, koji daju talase samo jedne dužine, aparati za fotoepilaciju emituju čitav spektar zračenja – od 300 do 1200 nm. Time je omogućeno da prodru tačno do određene dubine kako bi eliminisali problem maljavosti prilagođavajući se koži samog klijenta, pa možemo slobodno da kažemo da je IPL fotoepilacija indvidualni tretman.

Zašto je fotoepilacija najbolji tretman za uklanjanje dlaka? Jer ne postoje kontraindikacije

IPL aparati imaju ugrađen Sub Zero Intense sistem hlađenja. On deluje poput svojevrsne anestezije, smanjujući osećaj peckanja i toplote, pa se opravdano naglašava da je fotoepilacija bezbolno uklanjanje dlačica. Samim tim je idealna posebno nežne regije, kao što su intimna zona, pazuh i nausnice.

Ne samo da je neinvanzivna, već je potpuno sigurna procedura, jer ne postoji opasnost od infekcija, otoka, alergija i iritacije. Jedino je moguća pojava blagog crvenila nakon tretmana, ali ono prolazi u roku od 2 do 72 sata.

Kako svetlosni talasi prodiru do tačno određene dubine, koja je određena prema koži klijenta, nema rizika od oštećenja okolnog tkiva i žlezda.

Zapravo, IPL tehnologija ima blagotvorno dejstvo. Ne samo da vas oslobađanja upornih dlaka, već uspešno rešava folikulitis, urasle dlake i druge kožne probleme. Ujedno, stimuliše prirodnu proizvodnju kolagena, čime dovodi do poboljšanja teksture i izgleda kože.

Fotoepilacija se može vršiti bilo kada u toku godine

Kao glavne prednosti fotoepilacije mnogi navode nepostojanje ograničenja u pogledu vremena izvođenja.

Trajna fotoepilacija Beograd

Verovali ili ne, tretman fotoepilacije se može uspešno primeniti i na osunčanoj koži, zahvaljujući sun&safe modu. Pomoću ovog specijalnog dodatka omogućeno je delovanje svetlosnog zraka isključivo na melanin iz dlake koja ga apsorbuje. Dok melanin iz preplanule kože aparat ne prepoznaje, pa neće doći do opekotina. Time se i period izlaganja suncu pre i posle tretmana skraćuje na 2 dana.

Ukoliko želite spremni da dočekate leto, sada je pravi trenutak da posetite centar za fotoepilaciju Beograd. U njemu vas čekaju lekari specijalisti i oprema svetskih standarda.