Prizrenska 9, Zeleni Venac, Beograd,

Blog

Zašto je važno redovno čišćenje kože?

14/10/2020

Zašto je važno redovno čišćenje kože? Pitanje koje postavljaju ne samo žene, već i muškarci.

Koža je najveći organ na telu. Zbog toga je najizloženija spoljašnjoj sredini. Tokom leta na udaru je sunčevih zraka, slane morske vode, kao i klima uređaja. Zimi na nju deluju mraz, vetar, ali i preterano zagrejane i suve prostorije.

Međutim, za promene na koži u najvećoj meri sami smo krivi, a ne negativni faktori sredine. Kako je ona najbolji pokazatelj našeg zdravlja, stres, nedovoljno sna, loša ishrana, pa i pojedine bolesti ostavljaju traga na njoj.

Takođe, upotreba neadekvatne kozmetike, kao i nepravilna nega imaju veliki značaj koji narušava besprekorni ten. Imajući ovo u vidu centar lepote Fotoepilacija Beograd vam otkriva zašto je važno redovno čišćenje kože.

Zašto je važno redovno čišćenje kože uveče?

Stručnjaci kao glavni odgovor na pitanje zašto je važno redovno čišćenje kože navode očuvanje mladalačkog izgleda. Naime, istraživanja su pokazala da ovaj korak u nezi usporova starenje. Razlog za to leži u činjenici da se u toku dana na koži, pre svega, lica sakupljaju štetne materije, bakterije i virusi. Ukoliko je ne očistimo pre spavanja naša koža neće imati dovoljno kiseonika za obnovu. Odnosno, onemogućena je regeneracija kože. Vremenom postaje bez sjaja, a bore se produbljuju. To znači da je čišćenje lica uveče neophodno bez obzira da li ste koristile make up ili ne.

Čišćenjem se sprečava pojava problema na koži, poput akni i bubuljica. Ostaci nečistoće noću dovode do povećanja pora, omogućavajući prodiranje u dublje slojeve. Tako da nastaje pogodno tlo za mnoge upalne procese.

Zašto je važno redovno čišćenje kože

Temperatura kože raste preko noći. Kao posledica toga ona gubi značajan deo vode. Ako koža nije dovoljno čista hidratatna krema neće moći da deluje, tj. aktivni sastojci ne mogu u potpunosti da prodru i dolazi do dehidratacije.

Zašto je važno redovno čišćenje kože ujutru?

Koža se u toku noći oporavlja. Zato se budimo sa naslagama toksina, mrtvih ćelija i sebuma, čak i kada je očistimo pre odlaska u krevet.

Umivanje samo vodom skida 65 odsto tvari koje koža luči noću. Zato ne treba preskakati čišćenje ujutru. Na taj način obezbeđujete ne samo svežinu licu, već i bolji prodor proizvoda za negu.

Koja je najbolja kozmetika za čišćenje lica?

Izbor pravih preparata za čišćenje lica je presudno za njeno normalno funkcionisanje. Na tržištu postoje brojne linije, a među njima se izdvaja kozmetika koju naš beauty centar koristi. Namenjena je svim tipovima kože, pa je bez opasnosti mogu koristiti i osobe sa veoma osetljivom kožom.

Gel za čišćenje sadrži zob koji ima funkciju čistača. Mimoza i aloe vera hidriraju i regenerišu kožu. Pored ovog, tu je i gel za čišćenje protiv nesavršenosti, koji obuhvata i ekstrakt kamilice sa umurijućim dejstvom.

Zašto je važno redovno čišćenje kože

U liniju kozmetičkih proizvoda koje koristimo spada i liposomalna voda za čišćenje lica. Pomoću nje vaše lice biće čisto i tonirano, a možete je koristiti i za skidanje ostataka make up-a.

Da bi koža bila zdrava, nemojte da zaboravite na profesionalne tretmane čišćenja. Najučinkovitije je ultrazvučno čišćenje lice. Zahvaljujući njemu sa kože se otklanja mrtvi sloj ćelija i pore se čiste. Istovremeno, podstiče se cirkulacija i proizvodnja kolagena i elastina.

Dubinsko čišćenje lica, kao i naše osoblje, čekaju vas u centru lepote Fotoepilacija Beograd. Sve procedure se izvode od strane lekara koji su prošli odgovarajuću obuku.

One Comment
  1. […] je da redovno čišćenje i nega kože u kućnim uslovima jesu bitna stavka da vam koža uvek bude čista i uredna. Međutim, […]

Comments are closed.